soczewki progresywne

Re: soczewki progresywne

Postprzez zKrainyDreszczowcow » 24 sie 2012, o 11:09

A ja tu będę odrobinę broniła pacjentów. Ja poszłam na naukę zakładania soczewek z makijażem, ale wynikało to z niewiedzy, niestety Pani która mnie uczyła zakładać nic nie powiedziała o tym, że mam przyjść bez :)
zKrainyDreszczowcow

Postprzez Olivka » 24 sie 2012, o 11:39

Jest jedno rozwiązanie takich sytuacji, mianowicie każdy salon powinien zaopatrzeć się w akcesoria do demakijażu ;D
Olivka

Postprzez zKrainyDreszczowcow » 24 sie 2012, o 11:46

I makijażu, gdyby klientka po założeniu chciała się pomalować ;)
zKrainyDreszczowcow

Postprzez Piotr » 24 sie 2012, o 11:55

Może od razu zamówic kosmetyczkę, która zadba o odpowiednią długość paznokci ;)
Piotr

Postprzez Olivka » 24 sie 2012, o 12:20

Dlaczego nie, czego się nie robi dla dobra klienta :D
Olivka

Postprzez visionnata » 24 sie 2012, o 15:38

He he,ale wątek się rozwinął. Jak w taki sposób będziemy zachęcali klientów do odwiedzania naszych salonów to obawiam się,że w niedługim czasie ludzie będą bali się wchodzić do zakładów optycznych żeby później nie zostać obgadanym na forum ;)
visionnata

Postprzez LEMUR » 24 sie 2012, o 16:15

oj tam oj tam.

Ale pomimo tych pazurow, makijazu itp... to zastanawiam sie nad takimi sytuacjami.

Ktos jest krotkowzroczny, zeby uprosic OU -1,5o
przychodzi bez okularow po soczewki kontaktowe,
na pytanie dlaczego bez okularow
a bo dobrze widze

wiec po co soczewki? ;)

Nie macie takich "przypadkow"

Nie mozna przejsc w 100% na soczewki kontaktowe a okulary tak czy owak musza byc, wiec...
LEMUR

Postprzez pianistka » 25 sie 2012, o 09:28

Muszą nie muszą to sprawa każdego indywidualnie. Tak samo jak ludzie z wadą -3 czy z dużym astygmatyzmem muszą chodzić w okularach tak nie zawsze chodzą, tylko jak te ślepe kury sie poruszają bo oklary to obciach. Albo też alkoholicy musza przestań pić alkohol bo grożą im tragiczne dla nich w skutkach konsekwecje, albo chorzy na raka płuch muszą przestań palić ale czy zawsze przestają? Jak widac nikt nic nie musi. Musi jedynie w oczach optyków. Każdy sam sobie rzępkę skrobie. Jak ludzie sa nieodpowiedzialni bo wszystkie te przypadki z tym się wiążą to oni będę ponosić tego konsekwencje :)
pianistka

Postprzez OptykAniaM » 25 sie 2012, o 09:32

Mamy, mamy takie przypadki. Mam klientkę która nosi soczewki N&D -0.5. Naprawdę zastanawia mnie to dla czego katuje oczy soczewkami przy takiej wadzie. Ja mam -0.75 i okulary, które zakładam tylko w sytuacjach męczących mój wzrok. Nie widzę potrzeby nosić ich cały czas. Ale może to sprawa indywidualna...
OptykAniaM

Postprzez Zwierciadło » 8 paź 2013, o 13:36

pianistka napisał(a):Muszą nie muszą to sprawa każdego indywidualnie. Tak samo jak ludzie z wadą -3 czy z dużym astygmatyzmem muszą chodzić w okularach tak nie zawsze chodzą, tylko jak te ślepe kury sie poruszają bo oklary to obciach. Albo też alkoholicy musza przestań pić alkohol bo grożą im tragiczne dla nich w skutkach konsekwecje, albo chorzy na raka płuch muszą przestań palić ale czy zawsze przestają? Jak widac nikt nic nie musi. Musi jedynie w oczach optyków. Każdy sam sobie rzępkę skrobie. Jak ludzie sa nieodpowiedzialni bo wszystkie te przypadki z tym się wiążą to oni będę ponosić tego konsekwencje :)

Oni będą ponosić konsekwencje ale to wszyscy podatnicy płacą za ich leczenie, jak pijak czy nawet osoba nieskorygowana spowoduje wypadek kto za to płaci? podatnik :!:
Zwierciadło

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Soczewki kontaktowe