NFZ robi wszystko żeby pacjent nie dostał usługi !

NFZ Czy nasze składki wydane są właściwie ?Czy macie kłopoty z zapisem na wizytę ? Czy NFZ oszukuje pacjentów i podmioty współpracujące w świetle prawa ? Może jakieś pozytywne opinie?

Re: NFZ robi wszystko żeby pacjent nie dostał usługi !

Postprzez dzidzia_85 » 17 wrz 2013, o 12:11

to jest kwestia tego co autor miał na myśli.... sądzę, że to było nieumyślnie....
dzidzia_85

Postprzez wCzteryOczy » 18 wrz 2013, o 12:41

Wydaje mi się, że kiedyś ludzie inaczej podchodzili do prywatnych placówek mających umowę z NFZ, nie wiedzieli o co chodzi to i się nie zapisywali, stąd przyzwyczajenie, że nie ma kolejek. Zresztą co tu dużo mówić wszyscy wiemy kto powoduje największe kolejki (ludzie, którzy się zapisują i nie przychodzą, bądź się zapisują ot tak sobie).
wCzteryOczy

Postprzez lara » 19 wrz 2013, o 10:08

oj tak. ciekawe kiedy będzie wprowadzony jakiś system który będzie sprawdzał zdublowane zapisy bo też tak często jest że ludzie zapisują się do kilku lekarzy jednej specjalności. miało coś takiego być i klops-nie ma
lara

Postprzez martini » 7 paź 2013, o 14:39

Tak to prawda ze ludzie zapisują się w kilku miejscach naraz i potem idą tylko na jedną wizytę a reszta zwyczajnie przepada, bo nikt nie raczy zadzwonić i odwołać. Tak oto robią się coraz dłuższe kolejki :x
martini

Postprzez wCzteryOczy » 8 paź 2013, o 08:23

Powinn być jakaś opłata rejestracyjna, albo czarna lista dla pacjentów, którzy się zapisują, nie przychodzą i nie odwołują wizyt.
wCzteryOczy

Postprzez martini » 3 mar 2014, o 18:03

,,W cztery oczy,, z jednej strony tak ale z drugiej czasem też mi się zdarza zapomnieć o jakiejś wizycie ;) , mnie wkurzaja ludzie którzy zapisują się bo lubią chodzić po lekarzach i blokują terminy tym potrzebującym!!!!!!Znam takich typów :x
martini

Postprzez visionnata » 29 kwi 2014, o 16:27

Hej wszystkim,wiem że może się powtarzamy,ale wyobraźcie sobie,że wczoraj moja pediatra dała mi skierowanie do alergologa dla mojego 6 miesięcznego synka (rozpoznanie-nawracające zapalenie oskrzeli). Oczywiście stwierdziłam,że spróbuję zapisać go do przychodni w ramach NFZ i przyznam,że udało mi się dodzwonić nawet w miarę szybko,ale terminy są dopiero na wrzesień. Zapisałam syna,ale mimo wszystko jestem zmuszona skorzystać teraz z wizyty prywatnej,w końcu czekać tyle czasu to troszkę za długo :(
visionnata

Postprzez visionnata » 21 cze 2014, o 12:43

Hej,a jak wygląda sytuacja jeżeli chodzi o zapisy na NFZ do okulisty? Nie chciałabym się chwalić,ale u nas już nie ma miejsc na ten rok-zapisy robimy na styczeń 2015!
visionnata

Postprzez Molly » 16 lip 2014, o 13:39

niestety długie.... ale nie aż tak, na szczęście. listopad 2014
Molly

Postprzez wesołyromek » 16 lip 2014, o 13:45

U mnie podobnie- listopad-grudzień. Tragedia... :(
wesołyromek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Narodowy Fundusz Zdrowia NFZ opinie lekarzy i pacjentów