Strona 2 z 5

Re: niecodzienne przepisy na sezon Grillowy

PostNapisane: 10 cze 2013, o 17:16
przez optyk.F
Oscypek grilowany z boczkiem i żurawiną
Składniki:
1 szt oscypek
2 plasterki boczek w plasterkach wędzony
1 łyżeczka żurawina do mięsa
Oscypek owijamy w plasterki boczku i grilujemy do momentu aż się zrobi miękki a boczek się upiecze. Taki grilowany oscypek podajemy z żurawiną. Smacznego

Re: niecodzienne przepisy na sezon Grillowy

PostNapisane: 11 cze 2013, o 14:16
przez fajna-brunetka
ja uważam że żadna przyprawa do grila nie dorówna delikatowi i nie ważne czy to do skrzydełek czy ryby- może idę na łatwiznę bo z tym praktycznie zero roboty ale najważniejsze że jest pysznie

Ja lubię jak jest kolorowo- wtedy mi lepiej smakuje więc jeśli macie sprawdzone zestawy na szaszłyki to wpisujcie poproszę

Re: niecodzienne przepisy na sezon Grillowy

PostNapisane: 11 cze 2013, o 14:23
przez india
*kiełbasa, bakłażan, papryka, cebula
*biała kielbasa, cukinia, pomidor, cebula, ew.boczek

Re: niecodzienne przepisy na sezon Grillowy

PostNapisane: 12 cze 2013, o 15:16
przez welifera
optyk.F napisał(a):Oscypek grilowany z boczkiem i żurawiną
Składniki:
1 szt oscypek
2 plasterki boczek w plasterkach wędzony
1 łyżeczka żurawina do mięsa
Oscypek owijamy w plasterki boczku i grilujemy do momentu aż się zrobi miękki a boczek się upiecze. Taki grilowany oscypek podajemy z żurawiną. Smacznego



będę testować ten przepis w najbliższą sobotę, także na pewno napisze opinię :)

Re: niecodzienne przepisy na sezon Grillowy

PostNapisane: 15 cze 2013, o 09:57
przez dorota
Szaszłyki rybne
1. Umyj rybę, osusz i pokrój na kawałki, przełóż do miski, przypraw solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny, delikatnie wymieszaj.
2. Umyj i oczyść papryki, pokrój je na kawałki.
3. Na szpadki nadziewaj na przemian rybę i różnego koloru paprykę.
4. Wymieszaj oliwę z łyżeczką skórki cytrynowej, posmaruj szaszłyki.
5. Rozgrzej grill ogrodowy, opiekaj

Re: niecodzienne przepisy na sezon Grillowy

PostNapisane: 15 cze 2013, o 10:01
przez dorota
Szaszłyki z ziemniaków i boczku
1. Ziemniaki i cebulę obierz, opłucz i razem z wędzonym boczkiem pokrój w plasterki. Czosnek obierz i zmiażdż, przełóż do miseczki, dodaj szczyptę majeranku, soli i pieprzu. Wymieszaj, dodaj plasterki wędzonego boczku, ponownie wymieszaj i włóż do lodówki na 1-2 godziny.
2. Przygotowane składniki nabijaj na wykałaczki w następującej kolejności: ziemniak, cebula, ziemniak, wędzony boczek .SMACZNEGO

Re: niecodzienne przepisy na sezon Grillowy

PostNapisane: 17 cze 2013, o 10:44
przez martula
Po raz pierwszy kupiliśmy lina i przyrządziliśmy go na grilla. Koperek , cytryna i vegeta !!! Przepyszny nowy smak.... ;)

Re: niecodzienne przepisy na sezon Grillowy

PostNapisane: 17 cze 2013, o 21:00
przez LEMUR
dip

- ser feta (1kostka)
- smietana
- czosnek (3-4 duze zabki) lub swieza bazylia (wg uznania)

czosnek wycisnac, wszystko dokladnie zmiksowac blenderem, nie za duzo smietany. Z czasem zgestnieje wiec zalezy jaka chcecie konsystencje.
Dip czosnkowy lub ze swieza bazylia gotowy. Idealny do karkowki, pomidorow czy czego tam chcecie :)

Re: niecodzienne przepisy na sezon Grillowy

PostNapisane: 18 cze 2013, o 07:32
przez wCzteryOczy
LEMUR napisał(a):dip

- ser feta (1kostka)
- smietana
- czosnek (3-4 duze zabki) lub swieza bazylia (wg uznania)

czosnek wycisnac, wszystko dokladnie zmiksowac blenderem, nie za duzo smietany. Z czasem zgestnieje wiec zalezy jaka chcecie konsystencje.
Dip czosnkowy lub ze swieza bazylia gotowy. Idealny do karkowki, pomidorow czy czego tam chcecie :)

Dipy czosnkowe dobre na wszystko :) ja zazwyczaj robię z jogurtu naturalnego, startego ogórka i czosnku

Re: niecodzienne przepisy na sezon Grillowy

PostNapisane: 18 cze 2013, o 20:06
przez welifera
ni i tak jak pisałam tak też zrobiłam, oscypek z grilla w tej wersji jest pyszny. Zjadłam 2 sztuki. straszne zapycha ale naprawdę niebo w gębie