soczewki progresywne

Re: soczewki progresywne

Postprzez katherina » 30 sty 2012, o 16:20

Będzie dobrze :) jeśli trafisz do dobrego okulisty to i efekt tej wizyty będzie zadowalający :) tylko pamiętaj nie poddawaj się jeśli ich obsługa nie będzie taka łatwa jak to Ci się wydaje ;)
Pozdro Igorze :)
katherina

Postprzez IGOR » 31 sty 2012, o 09:04

Wizyte okulistyczna odbyłem- soczewki zamówione.
katherina napisał(a): tylko pamiętaj nie poddawaj się jeśli ich obsługa nie będzie taka łatwa jak to Ci się wydaje ;)
Pozdro Igorze :)

Az tak źle jest z ich adaptacją?? w takim razie proszę powiedzcie na co mam zwrócić szczególną uwagę gdy juz zaaplikuje je na oczy? Może wasze wskazówki zaoszczędza mi zbędnych problemów zanim takie się pojawią. Choć swoją drogą skoro do okularów progresywnych sie przyzwyczaiłem to z soczewkami chyba nie powinno być większych problemów- w końcu zdecydowanie większe pole widzenia.Zapał jest i odwaga jak widac u mnie więc nie ma mowy o zniechęcaniu się.
Pozdrawiam
IGOR

Postprzez Z.Optyk » 31 sty 2012, o 10:44

Witaj IGOR.

Jeśli jest zapał i odwaga to już więcej niż połowa sukcesu :) Ogólnie, jeśli takie soczewki są dobrze dobrane to jest z nimi mniej problemu niż z okularami progresywnymi. A to dlatego, że ich mechanizm działania opiera się na naturalnej pracy oka. Dookoła soczewki masz moce do dali i z tego głównie korzystasz. W środkowej części soczewki są moce do bliży, z których korzystasz w pracy czy przy czytaniu. Odbywa się to bardzo naturalnie, gdyż źrenice samoistnie się zwężają przy odpowiednim natężeniu światła więc trafiają w sferę do bliży. Jedyne ograniczenie to właśnie potrzeba odpowiednio natężonego oświetlenia przy pracy czy czytaniu. Pozdrawiam i życzę pełni zadowolenia z wyboru :)
Z.Optyk

Postprzez MARK » 31 sty 2012, o 17:31

Szczerze powiedziawszy ,my menżczyźni mamy większy problem z tymi soczewkami :) Ja boję się dotknąć oka i mam wrażenie ,że moje palce są za duże :D Dla mnie to trudna nadal rzecz.
MARK

Postprzez katherina » 31 sty 2012, o 17:36

Igorze najlepiej by było żeby ktoś Ci to pokazał ... pisząc ktoś, mam na myśli optyka który poinstruuje Cię dokładnie co i jak się z tym robi i jakie są zagrożenia...na forum też powinieneś znaleźć kilka cennych wskazówek :) już jeden pan miał obawy i problemy ze swoimi myślami co do pierwszego kontaktu z kontaktami :) i wydaje mi się że mu pomogliśmy, a kiedy masz wizyte na nauke zakładania soczewek?
p.s. pamiętaj o częstszych wizytach u okulisty w trakcie użytkowania soczewek :)
katherina

Postprzez IGOR » 2 lut 2012, o 08:57

Z.Optyk napisał(a):Witaj IGOR.

Jeśli jest zapał i odwaga to już więcej niż połowa sukcesu :) Ogólnie, jeśli takie soczewki są dobrze dobrane to jest z nimi mniej problemu niż z okularami progresywnymi. A to dlatego, że ich mechanizm działania opiera się na naturalnej pracy oka. Dookoła soczewki masz moce do dali i z tego głównie korzystasz. W środkowej części soczewki są moce do bliży, z których korzystasz w pracy czy przy czytaniu. Odbywa się to bardzo naturalnie, gdyż źrenice samoistnie się zwężają przy odpowiednim natężeniu światła więc trafiają w sferę do bliży. Jedyne ograniczenie to właśnie potrzeba odpowiednio natężonego oświetlenia przy pracy czy czytaniu. Pozdrawiam i życzę pełni zadowolenia z wyboru :)

tak tez mi powiedziała Pani optyk - skoro ma byc "łatwo" to się zdecydowałem na to a jak bedzie to się zobaczy. Poki nie przetestowałem na sobie to nic nie mogę powiedzieć. Na pewno opowiem wam swoje wrazenia jak je zaloze.
IGOR

Postprzez katherina » 2 lut 2012, o 15:46

i to się nazywa zdrowe podejście człowieka do sprawy :) a co do minusa soczewek progresywnych i dobrego oświetlenia ...to...nie jest to do końca taki minus, ponieważ soczewki te są na tyle inteligentne, że przypominają również o tym że dobre oświetlenie nadaje również nam komfort widzenia a słabe może spowodować osłabienie i zmęczenie naszych ocząt...
katherina

Postprzez Sklep_Optyczny » 7 lut 2012, o 20:41

Zawsze jest tak,że wszystko ma swoje plusy oraz minusy,to normalna sprawa. Soczewki progresywne sa ostatnio chwalone,czytam pozytywne opinie na ich temat. Jeżeli możesz to opisz swoje wrażenia,czekamy z niecierpliwością.
Sklep_Optyczny

Postprzez katherina » 26 lut 2012, o 21:32

No i chyba się nie doczekaliśmy opinii ... pewnie Igor śmiga w kontaktach i zapomniał o nas :P a tu szkoda...bo sama bym o tym poczytała takie opinie i uwagi są czasami cenne :) poczekamy...może jeszcze się odezwie :)
katherina

Postprzez MARK » 27 lut 2012, o 09:35

Mam pytanko czy jak ktoś miał problemy z adaptacją szkieł progresywnych okularowych ,to czy taki problem może być przy soczewkach kontaktowych progresywnych?Bo jeśli nie będzie z nich można korzystać to co wtedy?Zwrotu lub wymiany raczej nie ma? :)
MARK

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Soczewki kontaktowe