No ale spójrzmy na to obiektywnie. Mój tata nie widzi i nigdy nie zobaczy. Zasady higieny i używania soczewek kontaktowych zna ode mnie. Oczy go w tych soczewkach nie bolą wiec tutaj żadne parametry nie są potrzebne i z czego to jest wykonane nie ma tutaj większego znaczenia. Oko nie pracuje ma poprzecinane, nerwy, tęczówkę, siatkówkę, rogówkę i ciało szkliste też chyba było naruszone. Nic więcej złego już chyba stać się nie może. Więc nie rozumiem po co płacić za coś co i tak nie będzie miało możliwości spełnić swojej funkcji komfortu i ochrony oka??
Kara, tak jak juz wczesniej napisalam, Twoj Tato jest specyficznym przypadkiem i takie soczeweki nie sa dla niego tak niebezpieczne, bo nawet jak dojdzie do komplikacji to nie wplynie to na funkcjonowanie oka. Jednakze nie mozna polecac tych soczewek na forum, dla wszystkich uytkownikow bo jezeli ktos nie orientuje sie w tym temacie, to sugerujac sie tylko cena moze zrobic sobie krzywde. Na tym przykladzie chcialam tylko przestrzec przed takim bezrefleksyjnym kupowaniem soczewek kontaktowych w internecie.
Powracając do tematu - ostatnio z braku czasu zaczęłam kupować soczewki przez Internet. Na początku byłam pełna obaw, ale nie zawiodłam się. Soczewki są bardzo dobre, przesyłka szybka, więc pewnie się przerzucę na zakupy online.
Okej hanno:) a czy internet przypomni Ci o badaniach kontrolnych oka? Czy z uśmiechem, i spokojem w głosie wytłumaczy obawy jakie wyjdą w trakcie ich użytkowania? Czy pomoże jeśli wynikną jakieś problemy? ...hmmm raczej nie wydaję mi się Pozdrawiam Katherina
Potrafi pokierować we właściwy sposób...doinformować ale faktycznie nie potrafi doraźnie pomóc ale fakt faktem to forum jest odpowiednim miejscem dla niejednej osoby która ma jakiekolwiek powiązanie z optyką A poza tym niebezpiecznie uzależnia
Chodzi tuta też o sam zakup soczewek,jeżeli trafimy na sprawdzony i uczciwy internetowy salon optyczny,to czemu nie. Sam kupowałem w nich kilka razy i jestem zadowolony,nigdy się nie zawiodłem.
Przepraszam że się wtrącę ale zupełnie nie zgadzam się z powyższym postem. Po pierwsze nigdy nie wiadomo czy dany sklep internetowy jest dobry czy nie. Komentarze o niczym nie muszą świadczyć chyba ze ma certyfikat jakości podpisany przez odpowiednią instytucje. Co mi da że ludzie wystawią pozytywne opinie po tym jak dany towar dojdzie skoro jeżeli coś się stanie z okiem, lub soczewką minie jakiś okres czasu. A komentarza już się nie zmieni. Po za tym zawsze nie wiemy czy towar jest taki jak proponuje dany sprzedawca być może produkt jest inny a opakowanie inne. Teraz ludzie kombinują jak tylko się da żeby zarobić. Osobiście gdybym ja miała salon optyczny "SZANUJĄCY" się salon optyczny zawsze zamawiałabym soczewki bezpośrednio od producenta bo wtedy wiem co proponuję klientom i z czystym sumieniem wiedziałabym że nikogo nie narażam na niepotrzebne uszczerbki na zdrowiu. Pozatym jeżeli jest się stałym klientem to można mieć również u dostawcy spore rabaty i nie trzeba szukać soczewek niepewnego pochodzenia w sklepach internetowych. To taka moja luźna refleksja
Brawo Karo miło czytać tak cenne wnioski Faktycznie co to za salon optyczny, który dlatego że taniej to zakupu dokonuje w niepewnych sklepach internetowych...jedyne na co mogła bym się zgodzić w swoich salonach to prowadzenie sprzedaży przez internet pod banerem mojej firmy na stronie mojego salonu...dla stałych klientów którzy wyjechali i nie mogą trafić docelowo do mnie jest to bardzo dobra szansa na pewny stały kontakt ze swoim dbającym o dobro klienta, optykiem