Soczewki do dali,a co z mocami do bliży

Re: Soczewki do dali,a co z mocami do bliży

Postprzez optyk-mila » 5 gru 2012, o 16:02

Wiktoria,nie stresuj się pani doktor jak najbardziej wyraziła swoje zdanie w tej kwestii i uwierz,że gdyby ona odradziła mu tą ewentualnmość to zapewne,nawet gdybym stanęła przed nim na rzęsach to ten Pan nie dałby sie przekonać. A co do odpowiedzialności to okuliści moim zdaniem stwierdzają tylko czy nie ma żadnych przeciwskazań do noszenia takich,czy innych soczewek,a w momencie gdy wszystko jest ok to pacjent sam podejmuje decyzję i nikt nie może wywrzeć na nim presji!
optyk-mila

Postprzez optyk-mila » 5 gru 2012, o 16:14

A poza tym spotkałam się z takim przypadkiem gdzie na doborze soczewek u okulisty wydawałoby się,że pacjent jest stworzony do noszenia szkieł kontaktowych,a po dwóch tygodniach na wizycie kontrolnej okazało się,że oko się buntuje i nie zamierza tolerować żadnego ciała obcego,dlatego czasami ciężko od razu stwierdzić jaki będzie efekt końcowy,poto mamy zestawy próbne (jak sama nazwa mówi) aby klient mógł spróbować jak to wygląda w praktyce i potem w spokoju mógł podjąć decyzję!
optyk-mila

Postprzez martula » 5 gru 2012, o 17:15

Ja ostatnio miałam pania na dobor soczewek multifocalnych i fakt ze klientka miala duze moce ale jak najbardziej udało jej się przyzwyczaić do noszenia szkieł kontaktowych,a jeżeli chodzi o konstrukcję progresywną to również nie było z tym żadnego kłopotu.Teraz zamawiamy je regularnie,a klienta jest pełna zachwytu dla tak nowoczesnej technologii.
martula

Postprzez Wiktoria M » 6 gru 2012, o 11:25

optyk-mila napisał(a):Wiktoria,nie stresuj się pani doktor jak najbardziej wyraziła swoje zdanie w tej kwestii i uwierz,że gdyby ona odradziła mu tą ewentualnmość to zapewne,nawet gdybym stanęła przed nim na rzęsach to ten Pan nie dałby sie przekonać.
:) nie stresuję sie, spokojnie :)
ujme to tak- odebrałam to na swój sposób
Z wypowiedzi wywnioskowałam, że powiedziałaś Pacjentowi wszelkie informacje odnośnie rodzajów i użytkowania soczewek, zdziwiło mnie tylko to, że napisałaś że starasz się go przekonać do takich czy innych. No dobra- wystarczy bo znowu ktos uzna, że mam stresa :)
czekam na wizyte kontrolna i dalsze informacje.:)
MARK napisał(a):Okulista jest specjalistą i z tym się zgadzam ale personel też jeśli ma szkolenie i pojęcie w tym kierunku ,to na pewno nie szkodzi.Dobrze tylko świadczy o plasówce,salonie :)

personel jak najbardziej powinien mieć odpowiednia wiedzę, ale recepta na soczewki próbne jest wydawana przez lekarza. Dopiero po kontroli Pacjent otrzymuje receptę dla siebie.

optyk-mila napisał(a):A poza tym spotkałam się z takim przypadkiem gdzie na doborze soczewek u okulisty wydawałoby się,że pacjent jest stworzony do noszenia szkieł kontaktowych,a po dwóch tygodniach na wizycie kontrolnej okazało się,że oko się buntuje i nie zamierza tolerować żadnego ciała obcego,dlatego czasami ciężko od razu stwierdzić jaki będzie efekt końcowy,poto mamy zestawy próbne (jak sama nazwa mówi) aby klient mógł spróbować jak to wygląda w praktyce i potem w spokoju mógł podjąć decyzję!

właśnie po to są specjaliści by:poinformować, dobrać , ocenić , skontrolować- jeśli wszyscy użytkownicy by tego przestrzegali to byłoby znacznie mniej powikłań.
Wiktoria M

Postprzez MARK » 6 gru 2012, o 15:10

Tyle jest różnic w temacie noszenia soczewek ile ludzi je nosi bądź nosiło.Gdy ktoś negatywnie jest nastawiony to i tak tego nie zmienimy.Każdy ma wybór i jeśli nie chce, to nic na siłe i tyle. :)
MARK

Postprzez martini » 6 gru 2012, o 17:36

Heja u nas w salonie pani zamowila multifocale ale jedna soczewka jej pekla , reklamowalismy ja i przyslali nam dwie kolejne . Minelo dwa miesiace a pani soczewek nie odebrala... niewiem czy rzeczywiscie gdzies wyjechala czy po prostu cos jej nie odpowiadalo i dała sobie spokoj ;)
martini

Postprzez Piotr » 21 sty 2014, o 10:50

My młodzi, póki co jeszcze mozemy cieszyc sie z tego, że wystarczaja nam jedne okulary, ewentualnie+ soczewki, niestety z czasem i my bedziemy borykac sie z problemem widzenia z bliska- dobrze więc wiedzieć że są różne możliwości rozwiązania tego problemu.
Piotr

Postprzez Magdalena12 » 30 sty 2014, o 12:52

Dla tak zadowolonego uzytkownika soczewek jak ja to soczewki multofokalne to produkt, na którego wypróbowanie na pewno sie skuszę
Magdalena12

Postprzez łobuziak » 6 lut 2014, o 15:27

ciekawe jak sie sprawdzaja te soczewki dla osoby która nie potrzebuje okularów do widzenia daleko?
łobuziak

Postprzez Player » 11 lut 2014, o 11:49

łobuziak napisał(a):ciekawe jak sie sprawdzaja te soczewki dla osoby która nie potrzebuje okularów do widzenia daleko?

ciekawe czy okulista by zalecił w takim przypadku ten rodzaj soczewek
Player

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Soczewki kontaktowe