soczewki kontaktowe z internetu

Re: soczewki kontaktowe z internetu

Postprzez Sklep_Optyczny » 25 paź 2011, o 17:18

Nie zgodze się,ponieważ komentarze wystawiane są przez wielu kontrahentów,a jeżeli sklep ma ich kilka tysięcy to jednak o czymś świadczy. Nie jest on anonimowy,tylko godny zaufania. Inaczej nic nigdy nie kupowalibyśmy przez internet. Polega to na pewnym zaufania,a poza tym zawsze możemy odesłać towar.
Sklep_Optyczny

Postprzez katherina » 4 lis 2011, o 17:56

No cóż...każdy broni swego a nie cudzego...więc alleluja moja rewolucja co do sprzedaży soczewek przez internet podziałała, i nie jeden klient przyznał mi już rację w tym temacie, jak widać każdy ma swojego zwolennika...najważniejsze że moi są indywidualni :* moi drodzy pacjenci jeśli kiedyś tu traficie :) gratuluje wyboru mam nadzieję , że po dziś dzień go nie żałujecie a i dziękuję za lojalność i zaufanie jaką wykazujecie w moim kierunku. :)
Pozdrawiam gorącą Katherina :)
katherina

Postprzez alicja » 14 gru 2011, o 15:52

Witam
Tak to święta prawda :) że soczewki kontaktowe pojawiły się w internecie, ale szczerze powiem że ja nie mam zaufania do internetu a w szczegolności zakupow przez internet wiem sama z własnego doświadczenia bo spróbowałam sama kupiłam spodnie bardzo fajne ladne za 30 zl kolezanka kupila w sklepie za 100 zl i chodzi przez dwa miesiace nic sie nie dzieje ja swoje zalozylam raz i na szwach niestety sie robia dziury :) wydaje mi sie że podobna sytuacja bedzie z soczewkami ze moga byc gorszej jakosci lub w zlych warunkach transportowane itd.(dlatego sa tańsze) Dlatego ja polecam i zachęcam do kupowania soczewek w salonach optycznych poniewaz to sprawdzone żródło i mamy pewność co do jakości produktu. Czasem zdarzaja się jakies promocje czy gratisy co w rezultacie daje nam praktycznie ta samą cenę co w internecie:)

Pozdrawiam
alicja

Postprzez katherina » 15 gru 2011, o 10:22

Pamiętajmy równiez o tym że dzięki takim akcjom jak np. Za kontaktowani wiodący producenci soczewek umożliwiają nam korzystanie z większej promocji niż ta internetowa przy docelowym 100% komforcie noszenia i pewności że towar jest z górnej półki ( pod względem jakości a cenowo promcja jest zbliżona do tych tańszych internetowych). Dlatego też polecam pytać się u swojego optyka o tego typu opcje zakupu soczewek.
Pozdrawiam Katherina :)
katherina

Postprzez LEMUR » 15 gru 2011, o 11:32

Dokladnie, ja prowadze rowniez sklep internetowy, w salonie i w sklepie mam takie same ceny - moze roznica max 30gr, dla lepszego "zabkowego" wygladu ceny ;)

Ale mam promocje np.
zakontaktowani
czy dla soczewek technicznych (np. toryczne czy multifocale) gdzie nie umieszczam tej promocji w internecie tylko mam ja przygotwana i wdrozona specjalnie dla klientow gabinetowych.

Robie jeszcze tak, ze ktos kto u nas mial dobor soczewek to po okazaniu dowodu zakupu - kazda jedna wizyte kontrolna ma bezplatnie, czesto przy zakupie soczewek dorzucam jakies gratisy - nie zawsze, zeby za bardzo nie rozpiescic, ale zdarza sie.

Reasumujac - suma gratisow jakby policzyc + bezplatne wizyty kontrolne dla wiernych klientow sa bardziej wartosciowe niz iles zl taniej. A ja nie moge miec roznych cen bo sklep sluzy tez moim klientom, ktorzy chca zakupic soczewki wieczorem w domu.

Metod jest wiele... pytanie - kto z nas NIE kupuje przez internet - czegokolwiek?
LEMUR

Postprzez katherina » 16 gru 2011, o 20:29

Odpowiedź : Każdy kupuje :) ale brawa dla tych co nie robią tego bezmyślnie ;) i brawa dla takich ludzi jak Ty Lemurze, którzy mają głowę do solidnego i prawidłowego marketingu ...widać w tych Twoich promocjach dobro ukierunkowane w stronę swoich pacjentów ... szanuję to u takich ludzi jak Ty, oby więcej takich optyków :)
Pozdrawiam Katherina :)
katherina

Postprzez Kara90 » 16 gru 2011, o 23:46

Właśnie zakontaktowani :) To fajna promocja która też chce zrobić konkurencje internetowi ... Wydaje mi się jednak że mimo reklam "zakontaktowanych" które występują przed takimi programami np. jak "Kuba Wojewódźki, dr House chyba wdziałam kiedyś przed jakimś "TAP MADL" ^^ albo "Mam telant" ale tego nie jestem pewna. Ludzie nie zwracają chyba na to zbytnio uwagi bo myślami sa już przy programie który zaraz będzie leciał więc to info jedny uchwem wlatuje i drugim wylatuje. Tu by się jakaś porządna kampani przydała :))) jakieś pokazowe sztuczki, albo test powrówanawczy z innymi soczewkami który zobrazuje wartośc danego produktu ;) Trzeba człowieka z głową znam taką jedną co spokojnie Wykonałaby taki PR że ludzie oszaleli by na punkcie tych soczewek ;)
Kara90

Postprzez Justin » 17 gru 2011, o 14:25

Kara90 napisał(a):Właśnie zakontaktowani :) To fajna promocja która też chce zrobić konkurencje internetowi ... Wydaje mi się jednak że mimo reklam "zakontaktowanych" które występują przed takimi programami np. jak "Kuba Wojewódźki, dr House chyba wdziałam kiedyś przed jakimś "TAP MADL" ^^ albo "Mam telant" ale tego nie jestem pewna. Ludzie nie zwracają chyba na to zbytnio uwagi bo myślami sa już przy programie który zaraz będzie leciał więc to info jedny uchwem wlatuje i drugim wylatuje.

Może nie do końca tak jest, ale... na pewno te reklamy są zauważalne przede wszytskim przez użytkowników jakichkolwiek soczewek kontaktowych, w mniejszym stopniu uzytkowników okularów... a dla pozostałych faktycznie ta reklama nie ma większego znaczenia...Tak to już jest, że to czym sie zajmujemy, czy ogólnie z czym mamy kontakt -na tym skupiamy wiecej uwagi. Pamietam jak chodziłam na kurs prawa jazdy- o dziwo na ulicach wszędzie widziałam L-ki, analogicznie fryzjer mimochodem zwraca uwagę na fryzury napotkanych luzi, wizażystka na makijaż itd itd...

Ale jak to powszechnie wiadomo reklama dźwignia handlu ;)
Justin

Postprzez Janet » 19 gru 2011, o 09:10

o powiem szczerze, że wszystko co piszecie ma sens ale...ale moim zdaniem ludzie patrzą przede wszystkim na cenę i dopóki w internecie soczewki będą tańsze to ludzie będą je tam kupować. Tym bardziej, że w necie też już są różne większe bądź mniejsze promocje. Poza tym soczewki stety albo niestety to taki towar, który łatwo "kupić" przez internet-wystarczy znać firmę i parametry. Bo np. jeśli chodzi o okulary to już bym się zastanowiła 2 razy bo to jednak trzeba przymierzyć, zobaczyć jak leży itd. Soczewki jak są już dobrane i sprawdzone to dużo mniejszy problem.
Janet

Postprzez LEMUR » 19 gru 2011, o 10:03

Janet napisał(a):Poza tym soczewki stety albo niestety to taki towar, który łatwo "kupić" przez internet-wystarczy znać firmę i parametry.

moze sie to skonczyc jak np. zostanie wprowadzona tzw preskrypcja, czyli specjalista zapisuje konkretna soczewke i tylko z ta preskrypcja kupisz tylko te soczewki - cos jak "leki na recepte"

Jeszcze droga do tego dluga, ale dziala tak to na wyspach
LEMUR

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Soczewki kontaktowe