Soczewki kontaktowe przeciwsłoneczne???

Re: Soczewki kontaktowe przeciwsłoneczne???

Postprzez siatkareczka » 25 gru 2011, o 21:36

Ojej to wszystko schodzi na jakies dziwne tory ja widzę ;] co trzeba zrobić żeby np. zacząć pracę w firmie soczewek kontaktowych i zostać wynalazcą jakieś ciekawych, kreatywnych propozycji?? ;>
siatkareczka

Postprzez katherina » 28 gru 2011, o 20:36

Siatkareczko tego typu wynalazki zazwyczaj są tworzone w laboratoriach takich korporacji więc musisz być z tego co mi się wydaje albo dobrym chemikiem albo dobrym fizykiem bądź co bądź połączeniem obydwu kierunków do tego musisz mieć do tego "łeb" ;) no i duuuuuże doświadczenie :) czyżbyś miała już na koncie jakieś wynalazki z tychże dziedzin nauki ;)
Pozdrawiam Katherina ;)
katherina

Postprzez LEMUR » 19 sty 2012, o 17:29

Znalazlem artykul w ktorym pisza, ze sa prace nad stworzeniem m.in. soczewki kontaktowej z wlasciwosciami fotochromowymi.
Ciekawe co z tego wyjdzie i kiedy cos takiego trafi do sprzedazy.

Photochromic Contact Lenses

Another example of a revolutionary advancement in polymer technology is the development of photochromic contact lenses. Using a microemulsion technique similar to what is used for ophthalmic lenses, researchers at the Institute of Bio-engineering and Nanotechnology (IBN) in Singapore claim to have developed the world's first photochromic soft contact lens.

IBN researchers are still pursuing commercialization of this technology, but if they are successful, these types of contact lenses would benefit patients who want improved sun protection but are not able to wear traditional sunglasses.

zrodlo: CLSpectrum
LEMUR

Postprzez siatkareczka » 21 sty 2012, o 12:06

ej to mój pomysł :P poproszę o jakieś akcje i prawa autorskie do tych soczewek :P Ja na pewno będę śledzić przebieg produkcji tych soczewek w miarę możliwości :) technologia idzie do przodu, oby tak dalej...
siatkareczka

Postprzez katherina » 23 sty 2012, o 18:31

I proszę coś nierealnego stało się rzeczywistością...może ktoś z pomysłodawców przeczytał naszą jakżeby banalną dla innych dyskusję na ten temat...hmmm...a więc tak jak już powiedziałam a raczej napisałam wcześniej KOBIETY DO DZIEŁA ... nasza kreatywność jest niezastąpiona :) dla Ciebie siatkareczko brawa za pomysł, a Ty nasz drogi Lemurze dostajesz ode mnie owacje na stojąco za dociekliwość rzadko się zdarza aby mężczyzna był tak dociekliwy w tematach poruszanych przez kobiety :)
katherina

Postprzez siatkareczka » 23 sty 2012, o 22:28

Bo LEMUR to wcale nie jest taki naburmuszony gość ;) Chyba już trochę się do nas przekonał i nabrał więcej zaufania :)) My nie jesteśmy w gruncie rzeczy takie złe ;)
siatkareczka

Postprzez LEMUR » 25 sty 2012, o 16:32

@katherina @siatkareczka

Nie jestem naburmuszonym gosciem ;)
Staram sie byc rzeczowy. Czesto stanowczy ;P Ale nie arbitralny.

I jezeli ktos bedzie pisal bzdury i glupoty to bede staral sie w miare swojej wiedzy to prostowac :P

@katherina - tlumaczenie tego artykulu pojawi sie w najblizszym wydaniu Gazety Optyka :)
LEMUR

Postprzez Justin » 26 sty 2012, o 10:54

Lemur naburmuszony??? nieee!!!!

W moim odczuciu Lemur jest realistą, posiada dużą wiedzę ( nie bez powodu jest tu jako expert) i potrafi ją wykorzystać i nie poprzestaje na tym co wie, ciągle szuka nowych informacji ( bynajmniej ja nie odebrałam tego jak dociekliwość by zaspokoić pytania forumowych "koleżanek").

Lemur- dobrze ze jesteś :)

ps. Szkoda że Zez sie gdzieś ukrył ;)
Justin

Postprzez LEMUR » 26 sty 2012, o 11:02

Justin napisał(a):nie bez powodu jest tu jako expert

sam sie nie pchalem, ktos mnie dodal...

Justin napisał(a):Lemur- dobrze ze jesteś :)

mozecie slodzic dalej - taki nadmiar slodyczy jeszcze nikomu nie zaszkodzil :)

Justin napisał(a):ps. Szkoda że Zez sie gdzieś ukrył ;)

moze mu oczko ucieklo i szuka ;)
LEMUR

Postprzez Justin » 26 sty 2012, o 11:27

LEMUR napisał(a):sam sie nie pchalem, ktos mnie dodal...

"Ktoś" wiedział co robi ;)

LEMUR napisał(a):mozecie slodzic dalej - taki nadmiar slodyczy jeszcze nikomu nie zaszkodzil :)

czyżbyś czuł sie niedoceniony ;)??
Justin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Soczewki kontaktowe