soczewki progresywne

Re: soczewki progresywne

Postprzez seba » 12 paź 2013, o 13:22

Wydaje mi się że jak pijak czy to "osoba nieskorygowana" spowoduje wypadek to chyba płaci za uszkodzenia wynikłe z własnej kieszeni, ewentualnie z ubezpieczenia które sam opłaca. Jak ktoś trafi do szpitala to jest leczony bo zwykle wiele lat płaci składki na ubezp. zdrowotne. Więc nie warto chyba popadać w skrajności i przesadę.
seba

Postprzez PIT-36 » 14 paź 2013, o 16:10

przez wiele lat można być bezrobotnym i składki idą tak czy inaczej od podatników, innych, pracujących, bo UP odprowadza podstawowe składki z każdego bezrobotnego. Nie ma wytłumaczenia dla tego który ryzykuje swoje i przy okazji innych zdrowie i życie bo np.
Muszą nie muszą to sprawa każdego indywidualnie. Tak samo jak ludzie z wadą -3 czy z dużym astygmatyzmem muszą chodzić w okularach tak nie zawsze chodzą, tylko jak te ślepe kury sie poruszają bo oklary to obciach.
PIT-36

Postprzez Nela » 21 sty 2014, o 14:00

no właśnie osoby nie noszące korekcji zagrażaja nie tylko sobie, tak samo jak jezdżący po pijaku. ostatnio był program Lisa w którym wypowiadali sie osoby które spowodowały wypadek, lub uczestniczyły w nim. Kierowca, który spowodował wypadek podczas kary pozbawienia wolności ma zorganizowane jakieś wykłady na których dopiero sobie uswiadamia, że nie zadbał nie tylko o swoje zdrowie i życie, ale naraził zycie i zdrowie innych, szkoda, że dopiero tak późno.
Nela

Postprzez ROWERZYSTA » 30 sty 2014, o 13:47

Ludzie w każdej sytuacji powinni kierowac sie rozsądkiem, a czemu wolą ryzykować narażajac zdrowie swoje i innych - trudno powiedzieć??
ROWERZYSTA

Postprzez Nela » 6 lut 2014, o 15:57

ROWERZYSTA napisał(a):Ludzie w każdej sytuacji powinni kierowac sie rozsądkiem, a czemu wolą ryzykować narażajac zdrowie swoje i innych - trudno powiedzieć??

dla wielu najważniejsze jest"ja tu i teraz"- wiele razy się uda, ale czy zawsze???
Nela

Postprzez fajna-brunetka » 12 lut 2014, o 13:38

Co sie odwlecze to nie uciecze? - jak cos jest nie tak to na pewno wcześniej czy później sie wyda
fajna-brunetka

Postprzez łobuziak » 5 mar 2014, o 14:49

Jesli chodzi o soczewki progresywne to ja nie mówie że bym nie spróbował, ale zapewne chciałabymten test poprzedzić zwykłymi soczewkami
łobuziak

Postprzez IGOR » 12 mar 2014, o 13:06

łobuziak napisał(a):Jesli chodzi o soczewki progresywne to ja nie mówie że bym nie spróbował, ale zapewne chciałabymten test poprzedzić zwykłymi soczewkami

ja zacząłem od okularów progresywnych, a później zdecydowałem sie na soczewki kontaktowe, wcześniej nie miałem do czynienia z soczewkami i dałem radę więc nie ma sie czego obawiać.
IGOR

Postprzez Piotr » 18 mar 2014, o 14:12

Igorze- cenię takie osoby jak Ty. Zapewne miałeś obawy ale nie przysłoniły Ci one Twoich oczekiwań.
Piotr

Postprzez fajna-brunetka » 26 mar 2014, o 13:29

Wczoraj czytałam wiersz Szymborskiej: "Jak ja się czuję"- utwór ten świetnie uzmysławia że czas ciągle płynie i nie da się tego zmienić. Soczewki progresywne mogą dawać złudzenie zatrzymania się na chwilę.
fajna-brunetka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Soczewki kontaktowe