eyecode

Informacje o nowych produktach na rynku: szkła, materiały, zaawansowane technologie, ciekawe rozwiązania

eyecode

Postprzez dzika » 17 sty 2011, o 15:01

Ostatnio słyszałam że szkła korekcyjne mają swój EYECOD :?: na czym to polega i co to jest ,bo szczerze to bardzo mnie ta nazwa zaciekawiła :?: :!:
dzika

Re: eyecode

Postprzez niki » 20 sty 2011, o 10:33

Chodzi najprawdopodobniej o soczewki progresywne Varilux Ipseo. Są produkowane na podstawie zebranych indywidualnych pomiarów klienta. Każdy patrzy przez szkła inaczej, bardziej kręcąc głową ,bądź samą gałką oczną.Te parametry są mierzone specjalnym urządzeniem i na podstawie tego produkowana jest odpowiednia konstrukcja soczewki. Komfort widzenia podobno gwarantowany w 100%. Do tego miłym dodatkiem są inicjały klienta wygrawerowane na soczewce.
niki

Postprzez dzika » 20 sty 2011, o 15:02

To te soczewki to cudeńko :) ale jeśli parametry są ustawiane według każdego kto nosi okulary indywidualnie,to zastanawia mnie ile to kosztuje :?: i w jaki sposób to się odbywa :?:
dzika

Postprzez OptykAniaM » 24 sty 2011, o 12:44

Pomiaru wszystkich parametrów dokonuje się za pomocą urządzenia Visioffice lub Vision Print System. Dzięki połączeniu parametru lokalizaci środka obrotu gałki ocznej-inaczej eyecode i pozostałych indywidualnych parametrów otrzymujemy wosoko spersonalizowaną soczewkę progresywną.
OptykAniaM

Postprzez niki » 28 sty 2011, o 10:18

Słyszałam o tym właśnie od znajomego optyka, tylko to urządzenie podobno jest bardzo kosztowne.
niki

Postprzez PaulinaEssilor » 3 lut 2011, o 11:31

OptykAniaM napisał(a):Pomiaru wszystkich parametrów dokonuje się za pomocą urządzenia Visioffice lub Vision Print System. Dzięki połączeniu parametru lokalizaci środka obrotu gałki ocznej-inaczej eyecode i pozostałych indywidualnych parametrów otrzymujemy wosoko spersonalizowaną soczewkę progresywną.

Witam
owszem soczewki Varilux Ipseo mogą być spersonalizowane poprzez Eyecode - pomiar tego parametru można wykonać tylko na urządzeniu visioffice - i daje nam on informacje o odległości od środka obrotu gałki ocznej do wewnętrznej strony soczewki - co wpływa na optymalizacje powierzchni optycznej soczewki - ale nie tylko Varilux Ipsoe jest dostępne z tą personalizacją - można wykonać również soczewki Varilux Physio 2.0 f360, Varilux Physio 2.0 i varilux Comfort New Edition z eye code-em także cena soczewek nie musi być z najwyższej półki - każda z nich bezie oczywiście różnic się konstrukcją i komfortem jaki daje użytkownikowi...
pozdrawiam :)
PaulinaEssilor

Powrót do Co nowego na rynku optycznym?