Pytania w salonie ;)

Publikacje, artykuły, nowinki, ciekawostki ze świata optyki okularowej   FAKTY i MITY .

Re: Pytania w salonie ;)

Postprzez martula » 26 cze 2013, o 13:52

Są takie małe karty tak jak kredytowa i tam można napisać sobie moce okularów czy soczewek imie nazwisko i włożyć do portfela, my często dajemy takie karty jak ktoś kupuje soczewki kontaktowe. polecam
martula

Postprzez LEMUR » 26 cze 2013, o 15:23

fajna-brunetka napisał(a):Niestety mało kto wie co nosi- taka prawda- o to dotyczy to nie tylko soczewek ale i okularów.

Ale wiedziec nikt nie musi, wazne zeby mial informacje jakie soczewki mial dobrane i karte odnosnie zamontowanych soczewek okularowych. To, ze ktos nie musi wszystkiego pamietac - rozumiem, ale czesto albo:
- sami kupuja soczewki bez znaczenia jaka firma, po prostu -2,oo
- sami "sprzedawcy" do tego dopuszczaja jak przychodzi klient z recepta i pyta o soczewki
- nie otrzymuje klient torebek, odpisu pelnego zamontowanych okularowych soczewek tylko zwykla adnotacje "CR AR"

wiec z czego to moze jeszcze wynikac? Dlaczego niewiedza obarcza sie uzytkownika, ktory na kazdym kroku otrzymuje kolejnych 100 kart lojalnosciowych
LEMUR

Postprzez wCzteryOczy » 27 cze 2013, o 05:49

Co prawda, to prawda. Klient nie wie często bo i nikt mu nie tłumaczy, wybór soczewek okularowych zamyka się najczęściej w pytaniu "z antyrefleksem czy bez?"
wCzteryOczy

Postprzez J.M. » 27 cze 2013, o 09:27

Tylko człowiekowi starszemu im więcej się tłumaczy to mniej rozumie.Także czasami różnie z tym tłumaczeniem jest :) .
J.M.

Postprzez martini » 27 cze 2013, o 14:10

J.M podoba mi się Twoja wypowiedź:), ha ha ha chociaż nie do końca się mogę z Tobą zgodzić , bo czasami zdarzają sie ludzie starsi i są naprawdę dużo bardziej kumaci niz młodzież :D ;) acz kolwiek troszeczkę prawdy w tym jest bo duzo starszych osób nie dosłyszy i sobie dodają i wymyślają.....
martini

Postprzez pola » 27 cze 2013, o 16:05

LEMUR napisał(a): wiec z czego to moze jeszcze wynikac? Dlaczego niewiedza obarcza sie uzytkownika, ktory na kazdym kroku otrzymuje kolejnych 100 kart lojalnosciowych

Nie rozumiem. To w moim interesie- jako klienta jest żeby wiedzieć co kupuję i za co płacę i nikt nie wciśnie mi karty, której nie chcę. A jeżeli ktoś kupuje kota w worku i nie dopyta o szczegóły to myślę że to właśnie jego należy "obarczyć niewiedzą".
pola

Postprzez dorota » 27 cze 2013, o 16:42

Klient przed każdym teraz zakupem czegokolwiek ,to najpierw sprawdzi w internecie(poczyta)opinie i dopiero kupuje.
dorota

Postprzez LEMUR » 27 cze 2013, o 23:27

pola napisał(a):
LEMUR napisał(a): wiec z czego to moze jeszcze wynikac? Dlaczego niewiedza obarcza sie uzytkownika, ktory na kazdym kroku otrzymuje kolejnych 100 kart lojalnosciowych

Nie rozumiem. To w moim interesie- jako klienta jest żeby wiedzieć co kupuję i za co płacę i nikt nie wciśnie mi karty, której nie chcę. A jeżeli ktoś kupuje kota w worku i nie dopyta o szczegóły to myślę że to właśnie jego należy "obarczyć niewiedzą".

Dlaczego zatem optycy w jakies czesci nie wydaja pelnej informacji o sprzedanych soczewkach?
Czy jak dam Ci dowolne soczewki okularowe bez torebki rozpoznasz firme, wspolczynnik, rodzaj powloki - bez przyslowiowych jaj
LEMUR

Postprzez wCzteryOczy » 28 cze 2013, o 07:16

LEMUR napisał(a):
pola napisał(a):

Dlaczego zatem optycy w jakies czesci nie wydaja pelnej informacji o sprzedanych soczewkach?
Czy jak dam Ci dowolne soczewki okularowe bez torebki rozpoznasz firme, wspolczynnik, rodzaj powloki - bez przyslowiowych jaj

Ja zawsze uczulam klientów, żeby trzymali "papiery" od okularów i przynosili ze sobą do optyka. Zwłaszcza przy progresach czy soczewkach pocienianych itd.
wCzteryOczy

Postprzez lara » 28 cze 2013, o 08:08

ja za każdym razem daje klientowi torebkę od soczewek okularowych i nie mam w przyszłości problemów. chyba że to było jakiś czas temu że należałoby ponownie się zbadać
lara

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Informator użytkownika okularów