Słuchajcie wspominałam niedawno, że w mojej rodzinie zostały zakupione okulary , niestety nie wydano im, żadnych informacji na temat oprawy ani soczewek no i stał sie problem. Dziewczyna podczas gry w piłke uszkodziła zausznik - na szybko optyk zamontował im jakiś inny zausznik ale doradziłam by poszli tam jeszcze raz i zamówili zauszniki od tej oprawy by nie było różnicy. Optyk powiedział, że owszem jest taka możliwość tylko trzeba dłużej poczekać- no ale niestety, odpowiedni zausznik nie dotarł, zaproponowano im wymianę obydwu zauszników na inne jednak te "inne" nie były w 100% dopasowane. Co najlepsze optyk nawet nie był w stanie powiedzieć co to za producent, uszkodzonego zausznika nie oddał więc na tą chwilę mam dane tylko z jednego zausznika L009 48-18-140 A1- a teraz jak w programie ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

jeśli ktoś spotkał sie z takim modelem to poprosze o więcej informacji na temat oprawy i możliwości zamówienia zausznika- jeśli w krótkim czasie nie będzie wiadomo co to za oprawa to czeka ich nowy wydatek.
no to co piszesz jest zastanawiające bardzo, bo skoro oprawa była od optyka, to chyba powinien wiedzieć co sprzedał, i nie powinien mieć problemu z określeniem producenta i modelu. Nawet jeśli nie miał możliwości zamówienia samych zauszników, co też jest dziwne, to mógł zamówić ponownie taką samą oprawę i przełożyć szkła.