Jak odróżnić okulary dobrej jakości

Informacje ogólne np. porady w doborze odpowiedniej oprawy, aktualne trendy, porady stylistów.

Re: Jak odróżnić okulary dobrej jakości

Postprzez czytelnik » 30 sie 2014, o 09:25

jakośc, droższe, lepsze..... i tak nic mi to nie mowi.... jaka ja moge miec korzysc...
czytelnik

Postprzez dzika » 30 sie 2014, o 10:31

Jeśli chodzi o fimę to Essilor lub Hoya.
dzika

Postprzez wCzteryOczy » 30 sie 2014, o 11:07

wCzteryOczy napisał(a):Droga gwiazdo :) z okularami jest tak jak z butami, mogą być lepszej lub gorszej jakości, dodatkowoo przy okularach progresywnych nie chodzi tu tylko o cechy użytkowe (lepsze czyszczenie, szybsze odparowanie), ale także o tzw. szerokość stref progresji.
Mówiąc inaczej - im okulary progresywne są droższe tym łatwiej się przez nie patrzy (pola do widzenia bliży, dali, a także odległości pośrednich) są szersze, obraz jest bardziej stabilny.
Wiadomo, że jest też kilka firm produkujących soczewki i od tego jaka to będzie firma też zależy cena.
ja polecam soczewki sprawdzonych, wiodących na rynku firm, jeżeli finanse na to pozwalają również polecam soczewki z szerszymi polami, a jeżeli finanse nie pozwalają to wg. mnie lepiej zaoszczędzić i za jakiś czas sprawić sobie dobre okulary, z których będziecie Państwo zadowoleni :)

a ja myslę, że to zostało mniej więcej przedstawione :)
wCzteryOczy

Postprzez czytelnik » 2 wrz 2014, o 13:11

Mniej więcej :) chyba muszę poszukać przykładu zobrazowanego ;)
czytelnik

Poprzednia strona

Powrót do Okulary