Okulista

Informacje ogólne np. porady w doborze odpowiedniej oprawy, aktualne trendy, porady stylistów.

Re: Okulista

Postprzez optotyp » 4 wrz 2014, o 15:41

Wystarczyłaby firma, ale już wiemy, że okulary są raczej wąskie, a więc nikt nie powinien rozciągać rozstawu. Salon o którym wspominałam wyżej znajduje się na ul. POW 12B, zaraz obok stacji, a Pani Doktor to lekarz z naprawdę duzym doświadczeniem. Polecam się wybrać, na pewno pomoga.
optotyp

Postprzez veneczka » 5 wrz 2014, o 08:13

:D forum dobre na wszystko, ja ostatnio zastanawiałam się nad tytułem piosenki, ale nie sądze, że na tym forum ktoś mi podpowie ;) w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak wybrac się do któregos z polecanych salonów. Mam nadzieję, że okaże się, że wszystko jest w porzadku, bo oprawa nie była bardzo droga (chociaż się zdziwilam, bo wyglądała lepiej niż niejedna markowa), ale soczewki już swoje kosztowały...
veneczka

Postprzez nakija » 8 wrz 2014, o 11:09

Ciesz się, że masz dobra oprawę! Ja zazwyczaj wybieram oprawy kamexu, właśnie widze, że na stronie mają solny optyczne, w których dostępne są ich oprawy. A szkła... no cóż najwyżej przyjdzie wymienić, może okaże się, że to błąd okulisty który dobierał, albo montażu, wtedy będziesz mogła negocjować z salonem wymianę na ich koszt ;)
nakija

Postprzez dzika » 8 wrz 2014, o 14:15

Zawsze warto próbować.Może jak nie cały koszt, to dobry rabat ;)
dzika

Postprzez veneczka » 8 wrz 2014, o 16:36

Dzwoniłam dziś do tego salonu w Zyrardowie, okulista jest dopiero w piątek :( ale się zapisałam. Jednak Pani powiedziała, żebym przyjechała wcześniej to ona posprawdza co mogli tam namieszać w tych moich okularach ;)
veneczka

Postprzez Paweł S10 » 9 wrz 2014, o 09:22

Witaj,
Cztery dni oczekiwania na badanie to moim zdaniem krótko. Powinnaś się cieszyć zainteresowaniem swojego problemu. Optyk posprawdza co będzie mógł, okulista zbada wzrok i prawdopodobnie będziesz miała czarno na białym wyjaśniony powód dyskomfortu.
Paweł S10

Postprzez elzbietka » 9 wrz 2014, o 11:06

dobry, sprawdzony salon optyczny to podstawa, tak samo jak firma produkująca oprawy. Jak już tak wychwalacie ten kamex to może powiecie czy maja w swojej ofercie dobre mocne oprawy metalowe? I coś w niezaporowej cenie?
elzbietka

Postprzez pola » 9 wrz 2014, o 11:10

Tak są też oprawy metalowe, ja miałam jedną metalową i jedną plastikową z tej firmy. Obie dość solidne i wygodne. Nie miałam z nimi żadnego problemu, poza zjeżdżaniem z nosa. Optyk dobrze je wtedy dopasował i jest super.
pola

Postprzez MARK » 9 wrz 2014, o 15:07

Ja nie miałe styczności z tą firmą ale przy okazji zajdę do swojego salonu w mieście i zapytam czy mają. :)
MARK

Postprzez nakija » 10 wrz 2014, o 10:45

Ja się nigdy nie interesowłam specjalnie metalowymi oprawami, ale na stronie coś mają, a więc podejrzewam, że są. A czy mocne? Ja kiedyś słyszałam że platykowe są mocniejsze. Najlepiej pewnie podpowie optyk
nakija

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Okulary