okulary z bazaru warto?

Informacje ogólne np. porady w doborze odpowiedniej oprawy, aktualne trendy, porady stylistów.

Re: okulary z bazaru warto?

Postprzez seba » 29 sie 2013, o 12:57

Okulary to tak jak buty, kupisz tanio, to kupisz kilka razy częściej niz kupiłbyś raz-a drożej ale jakościowo lepiej.
seba

Postprzez dzidzia_85 » 2 wrz 2013, o 10:20

poza tym jak nosisz zle dobrane buty to czujesz ze stopy bolą natomiast jak są okulary bazarowe dyskomfortu nie poczujesz
dzidzia_85

Postprzez Piotr » 2 wrz 2013, o 15:52

oststnio oglądałem program Kasi Bosackiej - było właśnie o okularach no i wypowiedzi były jednoznaczne, do kupowania okularów są specjalnie do tego przeznaczone miejsca- salony optyczne a nie bazarki, sklepy odzieżowe czy markety- w tych punktach nie ma gwarancji co do jakości soczewek okularowych i ochrony oczu a zaszkodzić sobie jest bardzo łatwo.
Piotr

Postprzez dzika » 3 wrz 2013, o 07:50

Dobrze,że takie programy puszczają,bo bardziej trafia to do ludzi.
dzika

Postprzez MARK » 3 wrz 2013, o 07:52

To prawda,bo w sklepie jak sprzedawca chwali droższy towar to sobie myślimy "chce nas naciągnąć" :) .
MARK

Postprzez wCzteryOczy » 3 wrz 2013, o 08:01

To prawda, ludzie nie chcą słuchać fachowca, ale już program w TV jest traktowany jako wyznacznik tego co prawdziwe, a więc dobrze, że ktoś o tym wspomnial
wCzteryOczy

Postprzez LEMUR » 3 wrz 2013, o 10:14

a co jezeli optyk tez kupuje a pozniej sprzedaje ten sam towar u siebie?
Od lokalizacji nagle nabiera produkt "bezpieczenstwa"?
LEMUR

Postprzez Piotr » 3 wrz 2013, o 12:29

LEMUR napisał(a):a co jezeli optyk tez kupuje a pozniej sprzedaje ten sam towar u siebie?

no nie mówcie, ze optycy tak postępują????
nie chce mi się w to wierzyć, przecież są to osoby wyszkolone i wiedzą co jest dobre a co nie- czy mieliby serce narażac swoich Klientów na cos podobnego???

przeraziłem się, ale tym samym przypomniały mi sie słowa jednego gościa, który powiedział że gdyby lekarze leczyli w 100% swoich pacjentów istniałoby ryzyko że wkrótce stracą pracę, dlatego raz zajmuja się jednym, innym razem innym problemem nawet jeśli wszystko jest ze soba powiazane
Piotr

Postprzez LEMUR » 3 wrz 2013, o 13:20

Piotr napisał(a):
LEMUR napisał(a):a co jezeli optyk tez kupuje a pozniej sprzedaje ten sam towar u siebie?

nie chce mi się w to wierzyć, przecież są to osoby wyszkolone i wiedzą co jest dobre a co nie- czy mieliby serce narażac swoich Klientów na cos podobnego???

jak wyszkolone, jak "optykiem" moze byc kazdy. Wystarczy kurs, szkolenie... nawet brak papierka.
Prosze poczytac sobie pytania co niektorych "optykow" na tym czy innym forum. Czasami mozna przeczytac ze ktos zamawial soczewki okularowe firmy XYZ a powloka 123 a po czasie okazuje sie, ze ten zamowiony produkt to ZYX z powloka 321! Najczesciej, bo najlatwiej do tego dojsc w przypadku progresywnych soczewek bo maja trwale znaki, ktore moga je sklasyfikowac. Nie chce mi sie szukac po forach branzowych, ale naprawde, prosze sobie z ciekawosci przeszukac.

Narazaja serce? To nie kardiolodzy, najwyzej co to kieszen...
LEMUR

Postprzez wCzteryOczy » 4 wrz 2013, o 07:40

LEMUR napisał(a):
Piotr napisał(a):

jak wyszkolone, jak "optykiem" moze byc kazdy. Wystarczy kurs, szkolenie... nawet brak papierka.
Prosze poczytac sobie pytania co niektorych "optykow" na tym czy innym forum. Czasami mozna przeczytac ze ktos zamawial soczewki okularowe firmy XYZ a powloka 123 a po czasie okazuje sie, ze ten zamowiony produkt to ZYX z powloka 321! Najczesciej, bo najlatwiej do tego dojsc w przypadku progresywnych soczewek bo maja trwale znaki, ktore moga je sklasyfikowac. Nie chce mi sie szukac po forach branzowych, ale naprawde, prosze sobie z ciekawosci przeszukac.

Narazaja serce? To nie kardiolodzy, najwyzej co to kieszen...

Wiele jest osób niedoszkolonych, niestety... ja zawsze mówię klientom pytającym o gotowe okulary, że żaden szanujący się optyk czegoś takiego mieć nie będzie. Myślę, że niektorzy "optycy" sprzedają bo to łatwy zysk.
wCzteryOczy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Okulary