Okulary p/słoneczne

Informacje ogólne np. porady w doborze odpowiedniej oprawy, aktualne trendy, porady stylistów.

Re: Okulary p/słoneczne

Postprzez LEMUR » 14 sie 2012, o 09:02

Dlaczego utozsamiacie okulary p/sloneczne tylko do okresu letniego? Ja praktycznie caly rok korzystam z okularow p/slonecznych z polaryzacja. Czesto rowniez zima
LEMUR

Postprzez seba » 14 sie 2012, o 12:39

Dodałbym od siebie że zimą nawet częściej okulary są potrzebne przy okazji słonecznej pogody niż latem. Słońce odbijające się od śniegu potrafi nieźle dokuczyć
seba

Postprzez LEMUR » 14 sie 2012, o 14:18

seba napisał(a):Dodałbym od siebie że zimą nawet częściej okulary są potrzebne przy okazji słonecznej pogody niż latem. Słońce odbijające się od śniegu potrafi nieźle dokuczyć

Zima nalezy pamietac, zwlaszcza na nartach czy podczas prowadzenia samochodu, ze polaryzacja "wytnie" nam "szklenie" sie lodu. Wiec przyslowiowa szklanka nie bedzie widoczna, co moze spowodowac zagrozenie.
LEMUR

Postprzez optyk-mila » 15 sie 2012, o 11:50

Moim skromnym zdaniem,najwazniejsze jest aby soczewki okularowy miały świetną polaryzację i w odpowiedni sposób spełniały swoją funkcję,a to jakiej są firmy jest da mnie tak jakby mało istotne. Nie jestem gadżeciarą i naprawdę nie przywiązuję wagi do tego jaka nazwa firmy będzie widniała na zauszniku,ale wiem,że niektórzy są w stanie zapłacić każdą kasę aby posiadać markowe gogle:)
optyk-mila

Postprzez Katarzyna » 16 sie 2012, o 11:44

W sumie... jak kogoś stać to czemu nie ;) ja nosząc okulary za takie pieniądze cały czas bym się martwiła gdzie są i czy jeszcze są :)
a tak naprawdę to w jakich granicach można kupić okulary przeciwsłoneczne, które będą w pełni chroniły nasz wzrok? Tzn. chodzi mi zarówno o dolną granicę (czyli ile muszą kosztować dobre okulary) jak i górną (kiedy już nie płacimy za ochronę, ale głównie za firmę)
Pozdrawiam
Katarzyna

Postprzez MARK » 16 sie 2012, o 14:30

Jedni patrzą na firmę ,drudzy na cenę, a jeszcze inni na jakość.Moja znajoma kupiła okulary p.słoneczne firmy RAY BAN i okazało się, że szkła nie są z polaryzacją.Pewnie posiadają jakiś filtr i nic poza tym :)
MARK

Postprzez visionnata » 17 sie 2012, o 16:10

Faktycznie dobre filtry to podstawa,ale cena nie zawsze świadczy o jakości. Moije okulary kosztowały niecałe 200zł,a dokładnie 189 i jestem z nich naprawdę bardzo zadowolona,pomijając fakt,że dzięki osobom trzecim są już lekko porysowane(mam na myśli dzieci które regularnie je maltretują:)),to mimo swoich dwóch lat trzymają się doskonale!
visionnata

Postprzez Stylion_pl » 24 wrz 2012, o 08:14

Ja również bardzo często korzystam z okularów polaryzacyjnych i nie mam im nic do zarzucenia,wręcz przeciwnie. Przydają się nie tylko w okresie letnim,ale i teraz jesienią kiedy często jeżdżę na rowerowe przejażdżki. To samo zimą. Słońce i śnieg- zabójcza mieszanka dla naszych oczu.
Stylion_pl

Postprzez Olivka » 29 wrz 2012, o 08:45

Ostatnio próbowałam przekonać znajomych do okularów z polaryzacją tzn. często podróżują i wspomniałam, że przydałyby się im w różnych miejscach i okolicznościach. Jechaliśmy akurat w pełnym słońcu samochodem, pokazałam im różnicę pomiędzy okularami z polaryzacją a bazarkowymi, ale oni uparcie nic nie widzieli :D twierdząc, że "ta cała polaryzacja to kit".
Olivka

Postprzez LEMUR » 29 wrz 2012, o 08:53

Olivka napisał(a):ale oni uparcie nic nie widzieli :D twierdząc, że "ta cała polaryzacja to kit".

kto nie chce - nie zobaczy... taka osoba ma inny 'priorytet' ;)
LEMUR

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Okulary