Witam serdecznie, chciałabym prosić o opinie. Od 4 miesięcy noszę okulary korekcyjne Ray Ban rb 5010 2000 (obecnie chyba rx 5010 bo w internecie nie mogłam znaleźć ze swoim oznaczeniem). Kupiłam je w salonie kupującym u dystrybutora Ray Ban, więc powinny być oryginalne. Ale właśnie - czy to możliwe, żeby tworzywo się ścierało? Myślałam, że okulary są wykonane z litego kawałka tworzywa a wygląda na to, że są pokryte warstwą lakieru, który zaczął się ścierać na noskach. A to tylko 4 miesiące!. Przedstawiam zdjęcie z prawego noska, wygląda to fatalnie i z każdym dniem się rozszerza. Na lewym nosku jest widoczna o wiele mniejsza plamka, która też się powiększa. Zauszniki są w porządku, chociaż widać ślady po doginaniu na ciepło u optyka :/ - te linie papilarne! Zauważyłam je po jakimś czasie, więc już nie szłam tego reklamować...
Proszę o opinie, skąd te zniszczenia na noskach? Czy ktoś spotkał się z taką wadą i Ray Ban? Szczerze mówiąc kupiłam te okulary bo były bardzo twarzowe i lekkie, cena wysoka ale ponieważ to taka znana marka sądziłam, że jakość nie z tej ziemi... Chcę reklamować te okulary, czy myślicie, że salon uzna prawo do reklamacji? o to wada:
http://imageshack.us/photo/my-images/17/img7070x.jpg/