okulary dla pocących się

Informacje ogólne np. porady w doborze odpowiedniej oprawy, aktualne trendy, porady stylistów.

okulary dla pocących się

Postprzez niezapominajka » 6 wrz 2011, o 10:48

Mój tata ma przypadłość silnego pocenia się zwłaszcza na twarzy, nosi okulary już naprawdę przerabialiśmy rożne opcje co tu zrobić, gdyż jaka tato się spocił to zauszniki wchodziły w rożne reakcje z potem, a to dziwnie siniały, albo bardzo obcierały skórę. Pewnego razu jak zaszłam do optyka pokazano mi limitowaną serie okularów ze skórzanymi zausznikami, skóra była podobno bardzo dobrze zaimpregnowana, latem można było przetrzeć ją wacikiem z kremem żeby nie podrażniała skóry, nie zachodziła w żadne reakcje z potem. Pomyślałam "to jest to", po kilku dniach narad kiedy wróciłam do tego optyka z tatą już nie było tych opraw, ponieważ było kilka modeli (bo to była seria limitowana) i niestety bardzo chętnie kupowana. Potrzebuje teraz bardzo pomocy jesteśmy bardzo zdecydowania na taka oprawę, ale czy ktoś jeszcze wie gdzie można ja kupić?????? Jestem z okolic Warszawy. Wielkie dzięki za pomoc
niezapominajka

Re: okulary dla pocących się

Postprzez LEMUR » 6 wrz 2011, o 12:15

Jezeli jest w miare cienki - tradycyjny zausznik, to sa specjalne koszulki termokurczliwe ktore chronia skore przed bezposrednim kontaktem. Problem gdy zausznik jest np. podwojny, czy niesymetryczny jakis
LEMUR

Postprzez zez_ukryty » 6 wrz 2011, o 13:31

Rurka termokurczliwa też zbieleje jeżeli pot jest na prawdę silny. Tylko plus taki, że kosztuje gorsze i można ją wymienić :) .
zez_ukryty

Postprzez Sklep_Optyczny » 25 paź 2011, o 17:16

Racja,w zasadzie to chyba najbardziej rozsądne rozwiązanie w takiej sytuacji. Widziałem te koszulki termokurczliwe w praktyce i musze powiedzieć,ze sprawdzają się.
Sklep_Optyczny

Postprzez J.M. » 28 paź 2011, o 13:10

Moja sąsiadka malowała sobie lakierem bezbarwnym do paznokci i pomagało.Oczywiście nie na długo :D .Może uda się wymienić zauszniki jeśli są metalowe,na plastikowe.
J.M.

Postprzez OptykAniaM » 28 paź 2011, o 14:17

Na przyszłość warto pomyśleć o oprawce z plastikowymi zausznikami, lub o oprawce z powłoką antyalergiczną. Taka powłoka również mniej reaguje w kontakcie ze skórą.
OptykAniaM

Postprzez Sklep_Optyczny » 2 gru 2011, o 15:03

Lakierem bezbarwnym? W życiu nie odważyłbym się na coś takiego... Moze i pomaga,ale na bardzo krótką metę. Nie polecam bo po prostu nie warto.
Sklep_Optyczny

Postprzez salomon » 17 sty 2014, o 17:35

Proszę o więcej informacji na temat tej rurki termokurczliwej, ona jest specjalnie dedykowana do opraw? Gdzie można kupić?
salomon

Postprzez bohun » 11 lut 2014, o 12:36

Nie wiem, może chodzi tutaj o zwykła rurkę czy inaczej koszulkę izolacyjną
bohun

Postprzez czytelnik » 26 lut 2014, o 17:39

taką dla elektryków :) w sumie dobry pomysł tym bardziej, że te izolacje są w przeróżnych kolorach
czytelnik

Następna strona

Powrót do Okulary