Okulary rejestrujące emocje

Informacje ogólne np. porady w doborze odpowiedniej oprawy, aktualne trendy, porady stylistów.

Okulary rejestrujące emocje

Postprzez fajna-brunetka » 28 sie 2012, o 09:01

Witam, słyszeliście o takich okularach?
Szukając wczoraj pewnych informacji w necie natknęłam się na artykuł o okularach rejestrujących emocje, pobieżnie tylko zerknęłam i było napisane że okulary te mają wbudowana kamerkę wielkości ziarenka ryżu czy jakoś tak i mają za zadanie rejestrować emocje. Postaram sie odszukać ten artykuł i zamieścić go tutaj, natomiast jeśli spotkaliście sie już z tym tematem to proszę napiszcie więcej o tych okularkach
fajna-brunetka

Re: Okulary rejestrujące emocje

Postprzez Katarzyna » 3 wrz 2012, o 09:04

A jaki jest tego efekt? Tzn rejestrują emocje i co dalej? ;) zmieniają kolor w zależnosci od tego czy jesteśmy szczęśliwi czy smutni? czy uśmiechają się za nas? :D
napisze coś więcej
Katarzyna

Postprzez OczySzerokoOtwarte » 3 wrz 2012, o 11:16

Witam, mają rejestrować emocje rozmówcy... Znalezione przeze mnie wątki: http://tech.wp.pl/kat,1009783,title,Oku ... aid=1f1a4; http://obywatelhd.pl/index.php/2011/07/ ... ce-emocje/. Pzdr.
OczySzerokoOtwarte

Postprzez Katarzyna » 4 wrz 2012, o 08:36

Ciekawe :) ale nie wiem czy bym się odważyła, zbyt dużo rzeczy możnaby się o sobie dowiedzieć, niekoniecznie pozytywnych :lol:
Katarzyna

Postprzez immortal » 4 wrz 2012, o 11:03

I środowisko znajomych by się zawęziło po przetestowaniu takich okularków. :D
immortal

Postprzez visionnata » 4 wrz 2012, o 16:43

Ale bajer te okulary,o których piszecie,ale mimo wszystko ja jakoś nie wierzę w ich doskonałość i mam nadzieję,że nigdy nie będą dostępne na rynku. Niech oni sobie wymyślają co tylko chcą,ale powinni ograniczyć się do testowania takich nowinek na swoich osobach i nie wypuszczać tego w obieg!
visionnata

Postprzez fajna-brunetka » 5 wrz 2012, o 09:01

Zapewne pomysł takich okularów nie powstał dla zabawy, spójrzcie na to od strony medycznej, jest sporo osób z różnymi poważnymi dolegliwościami, z którymi kontakt jest bardzo ograniczony, takie okulary pomogłyby wiele rzeczy stwierdzić bądź wykluczyć
fajna-brunetka

Postprzez Olivka » 6 wrz 2012, o 09:47

Nie sądze żeby komputerek odczytujący emocję miał zapisane w pamięci aż tyle ruchów mimicznych aby np odczytać co myśli osoba np. z zespołem Kannera ponieważ osoba z tym schorzeniem nie wyraża uczuć jak zdrowa. Posiadając coś takiego zastanawiałabym się czy słuchawka w uchu mówi prawdę, czy aby napewno prawidłowo odczytuje mimikę rozmówcy.
Olivka

Postprzez J.M. » 6 wrz 2012, o 10:37

Ale w niektórych przypadkach mogą pomóc.Na pewno każda choroba dziecka,jak i dorosłego jest inna.Technologia postępuje może niedługo będziemy mieć wczepiane cuda.
J.M.

Postprzez visionnata » 6 wrz 2012, o 17:09

Wyrażając swoje zdanie nie chciałam urazić producentów,być może mają oni na uwadze jakiś cel,który chcą osiągnąć i stąd ten pomysł. Ale popieram wypowiedź olivki i nadal twierdzę,że to jest tylko urządzenie które zawsze moż się pomylić i zaszwankować,więc gdy w dalekiej przyszłości nadarzy nam się okazja z niego skorzystać-bądźmy czujni:)
visionnata

Następna strona

Powrót do Okulary