Okulary fotochromowe transitions

Informacje ogólne dotyczące szkieł . Poliwęglan oraz pozostałe rodzaje materiałów. Budowa soczewki. Uszlachetnienia soczewek.

Re: Okulary fotochromowe transitions

Postprzez Kara90 » 27 wrz 2011, o 10:51

Tak z tego co wiem to ostatnio do oferty IZO weszły soczewki TRANSITIONS XTRACTIVE które zaciemniają się jak mówił ZEZ w samochodzie przy temp. 27 stopni C w około 50 %. z tego co wiem zależy to również od rocznika samochodu i technologii w jakiej została wykonana szyba w jednym ten procent zaciemnienia będzie mniejszy w innym dojdzie do 50%. Musi Pani wziąć też pod uwagę czy w biurze nie pracuje Pani w miejscu gdzie na stanowisko pracy pada słońce bo automatycznie soczewki mogą się przyciemnić a nie każdemu to odpowiada. Natomiast na zewnątrz w temperaturze 35stopni barwią się w 80%, 23 stopnie 90% natomiast 10% barwienie dochodzi do 96%. Soczewki te są póki co dostępne tylko w indeksie 1.5 i bodajże jedynie w kolorze szarym. Jeżeli chodzi o szybkość zabarwienia trwa koło 2-3 minut odbarwia się jednak dłużej i tutaj przewagę ma zdecydowanie transitions w essilorze.

Pozdrawiam Kara
Kara90

Postprzez SpecEye » 17 paź 2011, o 15:27

Witam! Mam w zamiarze zakupienie sobie tego rodzaju fotochromu tylko nie wiem jaka firma jest najlepsza

Transitions to jest technologia, patent... który jest taki sam we wszystkich firmach. Różny jest materiał na jaki jest nakładany, uszlachetnienia jakimi jest wzbogacony czytaj antyrefleks. Jednak Transitions to jest zawsze Transitions! Mogą jedynie być różnice w produktach Transitions v Transitions XTRActive v Transitions SOLFX.
dla ciekawych tych różnic odsyłam do strony producenta:
http://www.transitions.pl/experience/default.aspx
SpecEye

Postprzez Paź_Królowej » 24 paź 2013, o 14:54

A mnie ciekawi czy np. Transitions na innych materiałach w dwóch różnych firmach może się różnić kolorem zabarwienia?
Paź_Królowej

Poprzednia strona

Powrót do Antyrefleks ? Fotochrom ? Jakie szkła ?