Duza wada i fotochromy

Informacje ogólne dotyczące szkieł . Poliwęglan oraz pozostałe rodzaje materiałów. Budowa soczewki. Uszlachetnienia soczewek.

Re: Duza wada i fotochromy

Postprzez Justin » 28 kwi 2012, o 08:35

A ja uważam, że lepiej jak dziecko nosi fotochromy niż badziewiaste okularki przeciwsloneczne z bazarku tym bardziej ze dzieci przebywaja na słońcu bardzo wiele czasu
Justin

Postprzez dzika » 28 kwi 2012, o 11:59

Okulary zakupione u optyka są pewne.Zrobione indywiualnie pod każdego klienta z osobna,bo każdy z nas ma inną wadę i roztaw źrenic.
dzika

Postprzez Justin » 30 kwi 2012, o 09:52

otóż to, wielokrotnie było to mówione tu na forum ale myślę że mimo wszytsko warto o tym wspomnieć i teraz kiedy słońce mocno nam grzeje. wybierajcie albo produkt pewny albo zrezygnujcie z okularów całkiem, bo te bazarkowe dadzą więcej złego niż dobrego
Justin

Postprzez GOLDROOM » 10 paź 2013, o 12:56

przez dzika » 27 kwi 2012, o 16:02
To prawda , że u dzieci wzrok może ulec zmianie nawet w ciągu pół roku.Ale można zaczekać z fotochromem, aż wada ustabilizuje się i wtedy zainwestować w lepsze soczewki, bo warto.

przez niki » 27 kwi 2012, o 18:00
A ja wogóle nie jestem za fotochromem dla dzieci. Jakoś tak dziwnie to wygląda,szczególnie w tej tańszej wersji.

Nie ma przeciwwskazań aby dzieci nie mogły używać fotochromów. Jednak wielu okulistów niespecjalnie je poleca argumentując to niekorzystnym dla rozwoju fotoreceptorów, ale takie stwierdzenie może tyczyć się starszych generacji soczewek fotochromatycznych które posiadają wstępne zabarwienie ok 10-15 %. Poza tym cena. Dziecko i częsta wymiana soczewek niespecjalnie idzie w parze z wyborem przez rodziców wersji fotochromowej. Osobiście uważam że lepszym rozwiązaniem jest bezbarwna para i okulary przeciwsłoneczne z odpowiednimi filtrami.
GOLDROOM

Poprzednia strona

Powrót do Antyrefleks ? Fotochrom ? Jakie szkła ?