Kolor oczu dziecka...

Jaskra, Zaćma, porady okulistów.

Re: Kolor oczu dziecka...

Postprzez fajna-brunetka » 12 paź 2012, o 14:45

Stylion_pl napisał(a):kolor oczu dziecka zmienia się do pierwszego roku życia. dopiero po roku można stwierdzić jaki kolor oczu będzie miało dziecko. I nie ma co się sugerować kolorem zaraz po urodzeniu, bo zdąży się on jeszcze ze sto razy zmienić. Tak to już jest i nie ma na to żadnej reguły.

moim zdaniem rok też nic nie przesądza, mojemu synowi nadal zmienia sie kolor oczu a ma latek 6, ba ja mam wrazenie ze moje oczy tez niznacznie sie zmieniaja, kiedys uwazalam ze mam zielone, teraz okreslam je jako zielono-szaro-piwne.
fajna-brunetka

Postprzez dzika » 12 paź 2012, o 15:36

To prawda moja znajoma miała niebieskie a teraz ma brudno-niebieskie :) dziwne :shock:
dzika

Postprzez Stylion_pl » 26 paź 2012, o 08:32

fajna-brunetka napisał(a):
Stylion_pl napisał(a):kolor oczu dziecka zmienia się do pierwszego roku życia. dopiero po roku można stwierdzić jaki kolor oczu będzie miało dziecko. I nie ma co się sugerować kolorem zaraz po urodzeniu, bo zdąży się on jeszcze ze sto razy zmienić. Tak to już jest i nie ma na to żadnej reguły.

moim zdaniem rok też nic nie przesądza, mojemu synowi nadal zmienia sie kolor oczu a ma latek 6, ba ja mam wrazenie ze moje oczy tez niznacznie sie zmieniaja, kiedys uwazalam ze mam zielone, teraz okreslam je jako zielono-szaro-piwne.

napisałam tak na przykładzie swojej córki. Za nim skończyła rok miewała różne kolory oczu. Ale po roku to już tylko niebieski.
Stylion_pl

Postprzez dzika » 26 paź 2012, o 08:54

Czy kolor oczu może zmienić się z jasnego w ciemny ?Np na początku są niebieskie,a póżniej będą ciemno brązowe :)
dzika

Postprzez MARK » 21 sty 2014, o 17:53

Kolor oczu zmienia się jak kolor włosów.Tak już mamy.
MARK

Postprzez dzika » 3 lut 2014, o 11:02

Chyba to prawda bo u mnie w rodzinie są takie przykłady :) .
dzika

Postprzez MARK » 14 lut 2014, o 11:04

Ja osobiście lubię błekitne oczy ;)
MARK

Postprzez J.M. » 5 mar 2014, o 15:19

A oto znaczenie koloru oczu.
Oczy Niebieskie - Osobą bardzo wytrwała a zarazem sentymentalna, łatwo ulegająca nastrojom. Zbyt często zmienia zdanie, denerwuje się kiedy inni obalają jej argumenty. Ma jednocześnie wielkie, wspaniałe serce dla ludzi, potrafi zrozumieć przyjaciół oraz wrogów.

Oczy Szare - Natura samotnika. Osoba z tym kolorem oczu potrafi przepaść gdzieś na całe dnie, chodzić własnymi ścieżkami, często meczyć ją duże towarzystwo, lubi ruch, nie przeraża jej nadmiar pracy, a jeśli już kocha, to całym sercem i ciałem. Bardzo szybko nudzą ją rutynowe zajęcia, nie znosi krętactwa i chamstwa.

Oczy Brązowe - Wybitna indywidualność. Ma wszelkie znamiona prawdziwego przywódcy, lubi gdy inni słuchają cię, lubi życie aktywne, przebojowe, niechętnie podporządkowuje się cudzym poleceniom, ustalonym wcześniej regułom. Ma naturę przekorną, ale i ... kochaną.

Oczy Zielone - Osoba, która potrafi w sposób trzeźwy ocenić swoje własne możliwości, nie brakuje jej wyobraźni, lubi szaleństwa, ekstrawagancje. Ma wiele, cech brata-taty, wiernego przyjaciela, którego ceni się przez długie lata . Jej silna wola i nieustępliwość zjednują jej zwolenników i przeciwników.
J.M.

Poprzednia strona

Powrót do Wady wzroku i choroby oczu