Na czym polega zabieg laserem?

Jaskra, Zaćma, porady okulistów.

Re: Na czym polega zabieg laserem?

Postprzez Vision-erka » 31 sty 2011, o 11:19

Bereniko, Centrum Medyczne MAVIT na Bielanach oferuje pełen zakres usług okulistycznych w tym zabiegi korekcji wad wzroku. Polecam, odwiedź ich stronę, znajdziesz tam szczegółowe informacje na ten temat oraz cennik. Również Centrum Mikrochirurgii Oka LASER na ul.Grzybowskiej,podobnie jak MAVIT wykonuje te zabiegi w oparciu o najnowocześniejszy laser MEL-80. Moim zdaniem są to dwie najbardziej uznane kliniki w Warszawie. Jeżeli chodzi o zabieg refundowany to mają do niego prawo konkretne przypadki m.in.: różnowzroczność powyżej 3,5 dioptrii, wysoki astygmatyzm powyżej 4,0 dioptrii czy stany po urazach. Wszystkie inne zabiegi są pełnopłatne. Należy zasięgnąć dokładnych informacji w danej klinice. Serdecznie pozdrawiam
Erka
Vision-erka

Postprzez Berenika 0;P » 31 sty 2011, o 19:59

okej a co myślicie na temat prof. Szaflika i kliniki Laser ??? ceny są dość wysokie ale jeśli ma się to przekładać na jakość to wolę zapłacić...
Erka dzięki za info :)
Berenika 0;P

Postprzez Vision-erka » 2 lut 2011, o 14:25

Prof.Szaflik to jeden z najbardziej uznanych specjalistów w Polsce. W prywatnej klinice pod swoimi skrzydłami ma świetny zespół lekarzy. Podejmuję się wielu skomplikowanych operacji z bardzo pozytywnym skutkiem. Nie oszukujmy się, faktem jest to że opinie na temat lekarzy zawsze będą podzielone. Najlepiej jest zasięgnąć informacji u osób które miały bezpośredni kontakt z prof.Szaflikiem, na temat usług oferowanych przez LASER podobnie.
Vision-erka

Postprzez alan » 28 cze 2011, o 08:59

Ja robiłem w Wawie na ulicy Grzybowskiej klinika Okolaser Jerzego Szaflika. Moim zdaniem bardzo dobra. Słyszałem też o Mavicie, ale nie mam zdania.
alan

Postprzez magdalen » 1 lip 2011, o 11:02

Ale profesor Szaflik nie przeprowadza korekcji laserowej, zajmuje się trudniejszymi zabiegami. A szkoda bo chciałam u niego mieć korekcję...
magdalen

Postprzez angelo » 1 lip 2011, o 13:17

Prof.Szaflik nie zajmuje się takimi zabiegami ale myślę,że są lekarze którzy wyszli spod skrzydeł Profesora :) Trzeba popytać i dowiedzieć się.Skoro lekcję brali u najlepszych,to nie ma czego się bać :)
angelo

Postprzez magdalen » 5 lip 2011, o 14:05

No właśnie i ja wybieram się do tych którzy wyszli spod skrzydeł a mianowicie do doktor Izdebskiej. Ma same dobre opinie. Mam nadzieję, że nie będę żałowała. Ale ogólnie klinika cieszy się dobrą opinią więc jestem dobrej myśli!Dam znać jak było:)
magdalen

Postprzez alan » 6 lip 2011, o 14:23

Tak masz rację klinika cieszy się dobrą opinią i naprawdę nie ma do czego się przyczepić. Jedyną rzeczą może być cena...ale jak na taki efekt to i wszystkie pieniądze bym oddał...
alan

Postprzez beata » 7 lip 2011, o 08:59

Witam-mam pytanie -Czy dla osoby które nie kwalifikują sie do usunięcia wady wzroku metodą laserowa mają jeszcze jakieś szanse na poprawe wzroku inną metodą?
beata

Postprzez alan » 7 lip 2011, o 09:16

Tak oczywiście że są, możesz na przykład wszczepić soczewkę fakijną, która też poprawi ci wzrok i jest właśnie skierowana do osób które nie mogą mieć lasera. No i leczy np. dużą krótkowzroczność. A ty dlaczego nie możesz mieć?
alan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wady wzroku i choroby oczu