dictus napisał(a):witam ponownie. Co do wcześniejszych pytań: mam 30 lat, to są moje pierwsze okulary. Sam zgłosiłem się do okulisty, ponieważ miałem problem z ostrością widzenia podczas dłuższej jazdy samochodem.
Muszę przyznać, że bardziej męczy się oko, na którym nie ma cylindra, a jedynie zwykłe szkło -0,25. Przez ostatnie 2 tygodnie starałem się uczciwie nosić okulary cały dzień i widzę poprawę: bez zmęczenia na powietrzu, dużo lepiej w pomieszczeniach, bez problemu nawet , gdy czytam gazetę czy książkę, ale ODCZUWALNE ZMĘCZENIE I ZŁE WIDZENIE NA TO OKO, KIEDY PATRZĘ NA KOMPUTER. Tego nie rozumiem.
Nie wykluczone,że faktycznie wpływ na Twoje kiepskie samopoczucie w okularach mają cylindry,a raczej jeden cylinder. Zdarzają się przypadki (nawet nasza pani doktor okulistka tak ma),że mimo dobranych mocy cylindrycznych nie są w stanie funkcjonować w takich okularach i wracają do mocy sferycznych. Może u Ciebie ten cylinder również jest zbędny albo za mało czasu poświęciłeś na przyzwyczajenie się. jedno jest pewne jak nic się nie zmieni ponowna wizyta u okulisty jest konieczna!
Powrót do Wady wzroku i choroby oczu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości