Jak widzi dziecko/ niepokojące objawy

Jaskra, Zaćma, porady okulistów.

Re: Jak widzi dziecko/ niepokojące objawy

Postprzez melisa » 21 cze 2013, o 14:40

blondynka napisał(a):wiadomo że jak coś wpadnie do oka (np opiłek) to potrzebna jest interwencja. a więc coś się dzieje najpierw po skierowanie a potem do okulisty gdzie trzeba bedzie czekać.

wtedy pozostanie tylko prywatna wizyta...
melisa

Postprzez dzidzia_85 » 24 cze 2013, o 07:40

ale prawdę mówiąc czasami chcąc się dostać do okulisty prywatnie też jest trudno bo nie ma miejsc.
dzidzia_85

Postprzez Nela » 24 cze 2013, o 11:19

ale są zdecydowanie krótsze kolejki- no i chyba jest coś takiego jak ostry dyżur- więc w nagłych przypadkach powinna być zapewniona opieka
Nela

Postprzez martini » 24 cze 2013, o 13:17

Tak codziennie jest dyżur okulistyczny , chociaż jak ja bym miał jechać na dyżur -to myślę że jednak za wszelką cenę próbowałbym znaleźć lekarza prywatnie :D na takim dyżurze często trzeba spędzić cały dzień lub noc, nie na moje nerwy ;)
martini

Postprzez dzika » 24 cze 2013, o 16:17

Tylko po nocy ciężko znaleźć okulistę prywatnie.Pewnie i tak wrócilibyśmy na nocny dyżur.
dzika

Postprzez fajna-brunetka » 25 cze 2013, o 10:40

jedyny problem to taki, że takie dyżury nie sa w każdej miejscowości więc pierwsze co to trzeba szukać adresu - choć kiedyś uprzejmy Pan z pogotowia poinformował mnie gdzie powinnam szukac pomocy- dal dokładny adres- nie wiem czy jest to normą czy nie, ale bardzo mi pomógł bo w trasie nie miałam możliwości sprawdzenia takich informacji
fajna-brunetka

Postprzez dzidzia_85 » 27 cze 2013, o 09:35

na szczęście są takie osoby. gorzej jak się trafi na kogoś znudzonego, kto ma gdzieś nas że potrzebujemy informacji dotyczących miejsc leczenia w nagłej potrzebie i w miejscu którego nie znamy. zresztą bywa też tak że część info nie jest aktualnych
dzidzia_85

Postprzez visionnata » 1 lip 2013, o 15:39

Ale jeżeli chodzi o małe dzieci to niestety nie we wszystkich punktach prywatnych lekarze chcą się podejmować ich leczenia,często bywa tak,że niby obejrzą pacjenta,ale i tak na dalsze leczenie kierują do specjalistów dziecięcych. A poza tym nie wszystkie gabinet są przystosowane do leczenia małych dzieci,zdecydowanie łatwiej jest z takimi,które potrafią czytać i są w stanie określić co im dolega.
visionnata

Postprzez dzika » 2 lip 2013, o 08:17

Szukajmy dlatego szpitalu z oddziałem okulistyki tam zawsze jest lekarz dyżurujący.
dzika

Postprzez visionnata » 2 lip 2013, o 16:26

Jeżeli chodzi o moją córkę i jej uciekające oczko to udało mi się zapisać nas na wizytę w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie na 12 sierpnia,więc termin nie jest aż tak strasznie odległy jak myślałam. Mam nadzieję tylko,że nie będzie to nic poważnego i że obędzie się bez okularków,nie chciałabym aby od małego musiała się męczyć z takimi dolegliwościami.
visionnata

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wady wzroku i choroby oczu