Jak widzi dziecko/ niepokojące objawy

Jaskra, Zaćma, porady okulistów.

Re: Jak widzi dziecko/ niepokojące objawy

Postprzez mała_mi » 3 lip 2013, o 08:08

no to super ze sie udalo tak szybko
mała_mi

Postprzez dzika » 3 lip 2013, o 15:21

Dzieci powinni być bez koleiki przyjmowane.
dzika

Postprzez Olivka » 4 lip 2013, o 12:46

Jeśli jest to klinika dziecięca to nie da rady żeby było bez kolejki dla dzieci bo przecież tam są same dzieci ;)
Olivka

Postprzez dzika » 4 lip 2013, o 13:32

Ale na pewno szybciej są przyjmowani, dzieci które niezwłocznie potrzebują lekarza.
dzika

Postprzez visionnata » 4 lip 2013, o 16:30

Najlepiej byłoby gdyby nasze dzieci nie musiały korzystać z usług lekarzy. Chyba dla każdego rodzica zdrowie dziecka jest najważniejsze i każdy oddał by wszystko aby jego pociecha była zdrowa. Wiem,że nie zawsze tak się da,ale starajmy się dbać o nasze dzieci na tyle na ile to możliwe,a być może wtedy uda nam się ustrzec je przed czyhającym niebezpieczeństwem i chorobami,które stanowią zagrożenie.
visionnata

Postprzez MrHilary_pl » 6 lip 2013, o 16:23

Prosze sie uspokoic, dziecko jest po prostu bardzo ciekawe i dlatego tak się przyglada. Zawsze można udać się jeszcze z wizytą do lekarza, żeby coś powiedział na ten temat
MrHilary_pl

Postprzez zKrainyDreszczowcow » 9 lip 2013, o 07:19

dzika napisał(a):Ale na pewno szybciej są przyjmowani, dzieci które niezwłocznie potrzebują lekarza.

Jak wszędzie :) kwestia tego, że trzeba zadecydować, które nie może czekać...
zKrainyDreszczowcow

Postprzez ROWERZYSTA » 25 wrz 2013, o 11:10

Obecnie skierowanie do okulisty nie jest wymagane- ale czy dotyczy to równierz dzieci? czy jendka do okulisty dziecięcego trzeba takowe mieć? moim zdaniem , jesli ogólnie do okulisty skierowania miec nie trzeba to raczej nie powinno byc wymagane, ale moja znajoma twierdzi inaczej.i jeszcze jedno- czy zapisać do lekarza okulisty może tylko rodzic/ prawny opiekun czy może to być osoba niezwiązana prawnie z rodzina dziecka?
ROWERZYSTA

Postprzez vanessa » 25 wrz 2013, o 11:55

Hej, skierowanie do okulisty nawet dziecięcego nie jest wymagane, oczywiście że może zapisać inna osoba nie spokrewniona tylko jesli wizyta ma być na NFZ to zapewne potrzebny będzie pesel. Przeważnie zapisujemy sie przez telefon skąd osoba zapisująca ma wiedziec czy my jestesmy rodzicem czy nie jakiś absurd!!!
vanessa

Postprzez mirabel » 25 wrz 2013, o 11:58

Mam pytanie ponieważ zaobserwowałam u moich dzieci 5 i 8 lat że siadają strasznie blisko telewizora, zastanawiam sie czy to może byc znak że trzeba iść na wizytę do okulisty, czy oni naprawde nie widzą z daleka czy po prostu taki zły nawyk.
mirabel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wady wzroku i choroby oczu