Najlepiej byłoby gdyby nasze dzieci nie musiały korzystać z usług lekarzy. Chyba dla każdego rodzica zdrowie dziecka jest najważniejsze i każdy oddał by wszystko aby jego pociecha była zdrowa. Wiem,że nie zawsze tak się da,ale starajmy się dbać o nasze dzieci na tyle na ile to możliwe,a być może wtedy uda nam się ustrzec je przed czyhającym niebezpieczeństwem i chorobami,które stanowią zagrożenie.
Prosze sie uspokoic, dziecko jest po prostu bardzo ciekawe i dlatego tak się przyglada. Zawsze można udać się jeszcze z wizytą do lekarza, żeby coś powiedział na ten temat
Obecnie skierowanie do okulisty nie jest wymagane- ale czy dotyczy to równierz dzieci? czy jendka do okulisty dziecięcego trzeba takowe mieć? moim zdaniem , jesli ogólnie do okulisty skierowania miec nie trzeba to raczej nie powinno byc wymagane, ale moja znajoma twierdzi inaczej.i jeszcze jedno- czy zapisać do lekarza okulisty może tylko rodzic/ prawny opiekun czy może to być osoba niezwiązana prawnie z rodzina dziecka?
Hej, skierowanie do okulisty nawet dziecięcego nie jest wymagane, oczywiście że może zapisać inna osoba nie spokrewniona tylko jesli wizyta ma być na NFZ to zapewne potrzebny będzie pesel. Przeważnie zapisujemy sie przez telefon skąd osoba zapisująca ma wiedziec czy my jestesmy rodzicem czy nie jakiś absurd!!!
Mam pytanie ponieważ zaobserwowałam u moich dzieci 5 i 8 lat że siadają strasznie blisko telewizora, zastanawiam sie czy to może byc znak że trzeba iść na wizytę do okulisty, czy oni naprawde nie widzą z daleka czy po prostu taki zły nawyk.