Kolor oczu dziecka...

Jaskra, Zaćma, porady okulistów.

Kolor oczu dziecka...

Postprzez Franko » 8 lis 2011, o 17:50

Witam mam małego dzieciaka w domu, znaczy urodził mi się synek...i mam cholercia zagwozdkę :roll: skąd u dziecka tęcza w oczach, chodzi mi o tą diametralną zmianę koloru jego oczu??? O co w tym chodzi? Wiem , że jest to normalne, ale czemu tak jest??? Czekam na odpowiedzi :)
Franko

Re: Kolor oczu dziecka...

Postprzez Justin » 9 lis 2011, o 09:20

A mogę zapytać ile dziecko ma miesięcy i o jakich kolorach mówimy?
Na ogół bywa tak, że dziecko z brązowymi oczami będzie już takie miało, natomiast chyba większość dzieci rodzi się z niebieskimi oczami, badź szaroniebieskimi i te kolory się zmieniają w bardzo różnym przedziale czasowym.
Justin

Postprzez Franko » 10 lis 2011, o 21:16

Marcel ma dopiero 4 miesiące i dwa tygodnie ( żona podpowiada ;) ) a jego kolor oczu to poranny lazur, a wieczorem grafit nieba ciszy przed burzą...ehhh no dobra ale nadal zastanawia mnie to czemu ten kolor się tak zmienia...moja żona mówi że tak już jest, a mówią że to kobiety są dociekliwe a mnie interesuje to bo kurcze moje oczy są czarne w 100% to po kim ten błękit :roll:
Franko

Postprzez Franko » 14 lis 2011, o 08:59

Hmm...widzę że nie uzyskam odpowiedzi na moje pytanie...no cóż będę czekał...oby nie za długo :? sam na własną rękę szukam odpowiedzi też na to pytanie jak by co napiszę jak ją znajdę może nie tylko mnie jednego interesuje ten temat :) Pozdro :)
Franko

Postprzez niki » 14 lis 2011, o 09:19

Trochę dziwi mnie twój dylemat Franko. U dzieci kolor oczu sie zmienia więc twoja żona ma rację. Nie zamartwiaj się tym że dziecko ma inny kolor oczu niż ty, może mieć po mamie lub po dziadku, a ty zamiast stwarzać niepotrzebne problemy weź się do roboty i pomóż żonie przy dziecku bo to bardzo ciężka praca. Na pewno będzie z ciebie więcej pożytku jak zaczniesz pomagać żonie niż siedzisz i wymyślasz sztuczne problemy.
niki

Postprzez katherina » 15 lis 2011, o 19:18

Brawo Franko dla Twojej dociekliwości ;) wiem, że ten mały sarkazm co do braku podobieństwa koloru Twoich oczu i dziecka to żart, ale jak widać niektórych on nie rozbawił :) jeśli chodzi o kolor oczu i jego z miany u niemowlaków n oto cóż faktycznie tak już jest i zawsze było, ale nie oznacza to że nie możesz być pierwszym który uzyska przez swoją dociekliwości odpowiedzi na to pytanie... za co trzymam gorąco kciuki ;) wkońcu forum niech żyje i dla takich jak Ty, którzy poruszają tematy nie z tej ziemi :) i takie które nadal nie mają swoich wytłumaczeń w praktyce i teorii :) Taże jeszcze raz życzę powodzenia w swojej dociekliwości i jak by co to będę pisać to czego się dowiedziałam w danym temacie
Pozdrawiam Katherina :)
katherina

Postprzez Franko » 24 lis 2011, o 14:03

Spokojnie kolor oczu nabiera moich barw, stają się coraz bardziej podobne do moich :) ale nie spowoduje to tego że odpuszczę sobie tego tematu :) Katherina bądź bardziej dociekliwa proooooszę może Tobie uda się i szybciej dojdziesz do tego dlaczego co i jak ? Byłbym bardzo wdzięczny :)
Franko

Postprzez MARK » 25 lis 2011, o 09:34

Kolor oczu zmienia się u dziecka (choć nie zawsze na inny).Mogą być ciemniejsze.Niemowalak zmienia się bardzo szybko.Czasami z kręconych bląd włosów,wyrasta ciemnowłosy przystojniak. :D Także zalecam poczekać.....
MARK

Postprzez J.M. » 26 lis 2011, o 17:53

Potwierdzam,że kolor oczu się zmienia u dziecka.Mój siostrzeniec miał błękitne a teraz szaro-zielone.Dziwna ta nasza natura :)
J.M.

Postprzez Stylion_pl » 5 paź 2012, o 15:40

kolor oczu dziecka zmienia się do pierwszego roku życia. dopiero po roku można stwierdzić jaki kolor oczu będzie miało dziecko. I nie ma co się sugerować kolorem zaraz po urodzeniu, bo zdąży się on jeszcze ze sto razy zmienić. Tak to już jest i nie ma na to żadnej reguły.
Stylion_pl

Następna strona

Powrót do Wady wzroku i choroby oczu