Ćwiczenia relaksacyjne dla wzroku

Jaskra, Zaćma, porady okulistów.

Ćwiczenia relaksacyjne dla wzroku

Postprzez smerfetka » 12 sty 2011, o 15:58

Po ostatniej wizycie u okulisty okazało się, że mam bardzo przemęczone oczy. Lekarz zalecił mi relaks, ale nie powiedział, w jaki sposób mogę zrelaksować oczy. Przeczytałam gdzieś o metodzie z zegarem (należy wpatrywać się w godziny począwszy od 12, a następnie wracać wzrokiem do centrum tarczy). Niestety to jedyne ćwiczenie jakie na razie wykonuję. Co jeszcze mogłabym zrobić dla moich zmęczonych oczu?
smerfetka

Re: Ćwiczenia relaksacyjne dla wzroku

Postprzez Janet » 22 sty 2011, o 12:46

Hej. Ja mam świetny sposób na relaks dla oczu, a do tego bardzo prosty i może zrelaksować oczy w każdym miejsc. Wystarczy je zamknąć i położyć na nich dłonie. Oddychaj przy tym głęboko a dotlenienie i ciepło Twoich dłoni będzie miało działanie kojące dla Twoich oczu. Jak zamykasz oczy zapada ciemność, która powoduje rozszerzanie źrenic a przy okazji rozluźnienie mięśni. Jak już poczujesz ulgę i zdejmiesz dłonie z powiek musisz kilka razy zamrugać i spojrzeć w dal. Ależ jestem mądra :lol: To po ostatniej wizycie u ookulisty, który mi to tak fajnie wytłumaczył. Powtarzam te ćwiczenia kilka razy dziennie w pracy. Działają cuda. POLECAM!!! :D
Janet

Postprzez Vision-erka » 27 sty 2011, o 16:37

Witam, załączam link do strony opisująca najbardziej sprawdzone ćwiczenia relaksacyjne, poprawiające kondycje oczu:

http://www.cwiczeniaoczu.webpark.pl

POLECAM
Vision-erka

Postprzez A.M. » 29 sty 2011, o 12:25

Wiecie, nie wiedziałam że są takie proste i fajne sposoby na relaksację oczu. Czasem wieczorem nie mogłam poradzić sobie z bólem i zmęczeniem oczu, a tu taka miła niespodzianka. Naprawdę wystarczy kilka minut zalecanych przez was ćwiczeń i jest wielka ulga.
A.M.

Postprzez wiki » 4 lut 2011, o 17:20

ja też mam dobrą metodę relaksowania wzroku :oops: wystarczy popatrzeć na przystojnych mężczyzn :oops: podobno oczy się relaksują patrząc na piękno :lol:
wiki

Postprzez Karina » 11 lut 2011, o 15:41

Hej mam pytanie czy można poprawić wzrok po przez ćwiczenia? jak już wcześniej nadmieniłam w innym dziale mam dość skomplikowaną wadę jak na swój wiek, i martwię się że będzie jeszcze gorzej, biorę na to witaminy ale po tym jak usłyszałam, że istnieją ćwiczenia potrzebuję na ten temat trochę więcej informacji, z góry dziękuję :)
Karina

Postprzez anuszka » 11 lut 2011, o 17:13

Bardzo ciekawe co piszecie...ćwiczenia relaksacyjne dla oczu..proste a użyteczne :D a czy znacie jakieś inne "domowe" sposoby na zmęczone oczy??? Powiem szczerze,że może ćwiczenia są ok..ale niestety na mnie za bardzo nie działają..a słyszałam gdzieś o jakiś naparach..wyciągach na oczy i może bym to zastosowała, ale nie wiem jak i co przede wszystkim :?: :?: :?: Potrzebuje jakiś konkretnych rad najlepiej jakiś sprawdzonych i pewnych może optyka??? :geek:
anuszka

Postprzez Agnes » 30 kwi 2011, o 08:47

Witam-Kilka rad odnośnie relaksu dla oczu: -Kiedy czytasz upewnij się czy oświetlenie jest odpowiednie dla oczu,a szczególnie należy unikac oślepiających żródeł światła-Od czasu do czasu pozwól odpocząć oczom zakrywając je dłońmi nie dotykając powiek-Często zmieniaj odległość z jakiej pracujesz.Jeśli odczuwasz coraz większe zmęczenie oczu,trzymaj przedmioty z wiekszej odległości.POZDRAWIAM
Agnes

Postprzez A.M. » 20 sty 2014, o 16:58

Ćwiczenia są fajne, ale pomagają raczej na chwilę. Mi pomogły okulary z korekcją, co prawda niewielką ale efekt jest super, nie odczuwam takich dolegliwości jak wcześniej.
A.M.

Postprzez zetka » 30 sty 2014, o 15:16

Mi na zmęczony wzrok pomaga tylko sen, nic innego.
zetka

Następna strona

Powrót do Wady wzroku i choroby oczu