Jeżeli chodzi o szkodliwość od wewnątrz to nie mam pojęcia, ale zaobserwowałam wśród swoich znajomych tych palących i nie palących pewne zależności. Ci co nie palą mają dużo bardziej zdrowo wyglądające białka, czyli niewidocznie własnie naczynka, dużo mniej pocierają oczy, nie swędzą ich tak jak u osób palących. Ogólnie może masz bardziej wrażliwe oczy. Chyba że okulista i Ty macie na myśli palenie hmmm... wcale nie papierosów tylko czegoś innego. Od tego czegoś innego zawszę będziesz miał czerwone oczy. Wszystko opiera się na układzie krążenia występuje przyspieszenie akcji serca, zaś we krwi spada poziom cukru powodując zwiększenie łaknienia, przez co też odczuwana jest suchość w ustach i pieczenie bądź zaczerwienie oczu spowodowane wyschnięciem śluzówek. Proponuję tak czy siak zakup nawilżających bądź do podrażnionych oczu kropli. Proponuję kropelki VISINE (jest cała seria w zależności od potrzeb) i trochę droższe AQuify ( mogę zagwarantować że po ich wpuszczeniu naczunka będą mniej widoczne bądź oczy staną się całkiem białe jeżeli chodzi o ta przypadłość którą ja podejrzewam ) Pozdrawiam