WITAM-Okulary posiadają pilota, dzięki któremu można robić zdjęcia bez zwracania na siebie uwagi otoczenia. Dodatkowo gadżet wyposażono w odtwarzacz plików MP3. Komunikacja z komputerem odbywa się za pośrednictwem portu Mini USB, który służy również do ładowania wbudowanego akumuatora.POZDRAWIAM
Hej Powiem szczerze ze ja nie slyszalem o takim wynalazku. Ale czego to sie nie wymysli w tych czasach??? Powiem ze to niezly patent z takimi okularami ja osobiscie chcialbym takie tylko rzeczywiscie trzeba zrobic rozeznanie ile kosztuja???
Ja słyszałem o takich pomysłach,ale w rzeczywistości ni jak się to ma i każdy po jakimś czasie chce aby okulary spełniały swoje podstawowe funkcje,bez dodatkowych udziwnień.
ponoć firma Google zaprojektowała swoje własne innowacyjne okulary, a żeby tego była mało to wyprodukowała już pierwsza partię swoich Google Glass. Te cudeńka robią zdjęcia, kręcą filmy, dają możliwość przesyłania zdjęć na portale społecznościowe. Mają mapy Google, i mnóstwo innych rzeczy. Pod spodem link dla ciekawskich.