Jest to mój pierwszy post na tym forum dlatego na początku witam wszystkich serdecznie!
Nie mam wady wzroku, ale już od wielu lat dokucza mi nadwrażliwość na światło i dlatego rozważam zakup okularów z soczewkami fotochromowymi (zerówki). Problem polega na tym, że jestem bardzo wrażliwy nie tylko na światło dzienne, ale także na światło sztuczne. Wiem z kolei, że soczewki Transitions Signature VII reagują na promieniowanie UV, dlatego też chciałbym zapytać, czy w jakikolwiek sposób pomagałyby mi one np. podczas wizyty w galerii handlowej, na koncercie, podczas pracy przy komputerze itp. Czy każde soczewki Transitions Signature VII posiadają powłokę antyrefleksową czy też trzeba ją dodatkowo "zamówić"? Tak w ogóle to czy istnieje sens kupowania tych soczewek w moim przypadku czy lepiej poszukać czegoś innego? Dodam, że nie znam się zbytnio na okularach i soczewkach, gdyż dotychczas nie miałem z tą tematyką do czynienia.
Na soczewki mogę przeznaczyć maksymalnie 400-500zł, ale lepiej gdyby dało się zaoszczędzić
PS Orientuje się ktoś, ile kosztują zerówki Transitions Signature VII z antyrefleksem?
Pozdrawiam