NFZ Czy nasze składki wydane są właściwie ?Czy macie kłopoty z zapisem na wizytę ? Czy NFZ oszukuje pacjentów i podmioty współpracujące w świetle prawa ? Może jakieś pozytywne opinie?
Nie wiem. Najlepiej na monitorze i powinno być w opisie monitora. Jak np. okno, które mamy za plecami odbija się w monitorze to pewnie nie ma takiej powłoki. Proszę wpisać do googla - powłoki antyrefleksyjne na matrycach laptopów. Trochę informacji będzie.
Dawno dawno temu pamiętam ze moja znajoma miała taką dodatkową osłonę na monitor- aczkolwiek to było jakies 30 lat temu a obecnie takie ochrony s a wbudowane w sprzęt.
A ja słyszałem że jeżeli chodzi o pracę przy komputerze, to najbardziej oczom szkodzi brak częstego mrugania i patrzenie długo na bliską odległość a nie żadne "promieniowania i odbicia".
czy do pracy dla osoby ubiegającej się o refundację za okulary wystarczy zaświadczenie od okulisty o wymaganej korekcji okularowej? czy to musi być zaświadczenie od lekarza medycyny pracy?
Jestem tu nowa i mam pytanie...Pracuje po 8 h przy komputerze, czy mój pracodawca musi zrobić mi zwrot kosztów za okulary które noszę w pracy? Są różne opinie w firmie i dlatego pytam