przez gsobanski4 » 21 sie 2019, o 11:48
Witam ! Noszę się z zamiarem kupna okularów progresywnych, ale mam dylemat które z oferowanych w niższej cenie powinnam wybrać, względem mojego ostatniego badania: ADD 1.00, ADD 1.50, AD 2.00, AD 2.50, AD 3.00, AD 3.50 ? Lekarz okulista który przeprowadzał badanie (w załączniku) od razu zaoferował mi 2 pary okularów, jedną parę do chodzenia i drugą do czytania za 200 i 300 zł, jednocześnie powiedział że to okazyjnie tanio. Ja znalazłam w internetowym sklepie optycznym okulary progresywne za 250 zł które podobno mogą zastąpić te 2 pary, dostępne okulary to tak jak powyżej wypisałam: ADD 1.00, ADD 1.50, AD 2.00, AD 2.50, AD 3.00, AD 3.50, tylko które wybrać, wysłałam sprzedawcy wynik badania i stwierdził że on na podstawie wyniku, wybrał by AD 2.50. Nie wiem czy mu wierzyć, w końcu pewnie chce sprzedać jakieś okulary, a wiem że mój lekarz udzieli mi rady, ale od razu do ceny wizyty doliczy okulary oferowane przez siebie, a co do tamtych powie, że nie, bo przecież nie były by kupowane u niego, a jego cena progresywnych to 550 zł ! Proszę o pomoc, jeśli ktoś się orientuje, czy posłuchać sprzedawcy sklepu optycznego, i tak jak radzi brać AD 2.50 ?
- Załączniki
-
- Badanie wzroku.png (13.97 KiB) Przeglądane 6878 razy