Niska cena = kiepska jakość?

Opinie doświadczonych przez los. Wady i zalety zakupów przez internet

Re: Niska cena = kiepska jakość?

Postprzez zez_ukryty » 25 maja 2011, o 14:47

fajna-brunetka napisał(a):Jeśli chodzi o dobre serce optyka to Zez podejrzewam ma je bardzo dobre, bo z takim uśmiechem napisał ;) Bardzo ważne informacje tu wypisujecie,a tak na dobrą sprawę to tylko forum, po spotkaniu z takimi optykami nie podejrzewam by ktoś miał jeszcze pytania. Czego można Wam życzyć?? hmmm może jak najmniej niezdecydowanych klientów :)
Pozdrawiam
No jak mnie odwiedzają fajne brunetki to tym bardziej mam dobre serduszko. Bardzo dobre nawet.
zez_ukryty

Postprzez fajna-brunetka » 26 maja 2011, o 08:46

hmmmm chciałabym sie przekonać jak bardzo ;) no i życzę by jak najwięcej fajnych brunetek Cię odwiedzało ;)

a wracając do tematu to ja osobiście nie potrafię uczyć się na cudzych błędach,dlatego myślę, że jeszcze wiele osób popełni podobny błąd, niektórzy zapewne nawet sie nie przyznają, że kupili okulary w niepewnych miejscach, tylko niech pomyślą kogo tak na prawdę oszukują?? tylko siebie, nie inaczej..

miłego dnia i dużo słoneczka
fajna-brunetka

Postprzez Justin » 6 cze 2011, o 10:10

Słońce mocno już grzeje a zwolenników okularów przeciwsłonecznych przybywa, zastanawiam sie tylko ile procent tak na prawdę chroni swoje oczy a ile jeszcze bardziej im szkodzi??
Pamiętajmy, że zakładając wmontowane kawałki barwionego plastiku w jakieś oprawy tylko sobie szkodzimy bo przyciemniona soczewka rozszerza nam żrenicę a brak filtrów powoduje, że więcej szkodliwego promieniowania wpada do oka. Lepsze od noszenia takich "bazarowych" okularów jest nie noszenie ich wcale. przemyślcie to zanim zaczniecie oglądać oferty na allegro bazarach czy nawet sieciowych butikach.
Pozdrawiam
Justin

Postprzez stokrotka » 30 cze 2011, o 16:02

Witam! Chciałam się poradzić odnośnie kupowania okularów przeciwsłonecznych z polaryzacją na allegro. Kiedyś nie przywiązywałam wagi do tego jakie nosze okulary przeciwsłoneczne. Miałam żeby były. Ostatnio natomiast przymierzałam okulary z polaryzacją koleżanki i doznałam szoku!! Nie miałam pojęcia że dzięki polaryzacji jest aż taki nieporównywalny nawet komfort widzenia do powiedzmy słoneczniaków z h&m-u. Kiedy poszłam sobie w odpowiednie miejsce żeby zakupić cena mnie zwaliła z nóg ;/ ile?? 200zł. Słabo. Ostatnio obserwuję na allegro okulary tego typu i muszę przyznać że można wylicytować tam takie nawet za 30zł... Tylko teraz się zastanawiam czy nie są jakieś oszukane ;/ proszę o pomoc jak mieć pewność że te okulary mogą mieć prawdziwą polaryzację.

pozdrawiam stokrotka
stokrotka

Postprzez zez_ukryty » 30 cze 2011, o 16:32

Wylicytować czy kupić? Bo to różnica. Na cenę okularów składa się wiele czynników od materiału po miejsce wykonania. Ciężko powiedzieć czy te za 30 zł to było coś droższego kupionego w przystępnej, wylicytowanej cenie czy "kup teraz". Jeżeli kup teraz to specjalna jakość zapewne to nie była. Okulary z polarem można u optyka kupić za 100,- . Na allegro taniej ale co do kupowania na allegro i konsekwencjami tego już było tu omawiane i jest w dalszym ciągu.
zez_ukryty

Postprzez Justin » 1 lip 2011, o 09:18

Cena dobrych okularów raczej jest adekwatna do ich jakości... Takiego zakupu nie robimy codziennie więc proponuję odłożyć sobie te pieniążki i zrobić sobie prezent. Postawcie na jakość a gwarantuję, że po takim zakupie Wasze samopoczucie będzie o wiele lepsze. Salony optyczne mają szerokie oferty i zapewne każdy znajdzie cos dla siebie.

Pozdrawiam
Justin

Postprzez stokrotka » 1 lip 2011, o 14:13

Wylicytować!! chyba napisałam wyraźnie.... http://allegro.pl/okulary-polaryzacyjne ... 17306.html np. ta aukcja chciałam kupić bratu do samochodu. Taki opis, tyle zalet, jakiś gratisik, fajna nazwa firmy, jeszcze oprawa niczego sobie, okulary za taką cenę? Nie mam nic tutaj napisane że to kategoria 3 ale kiedyś obserwowałam tego typu przeciwsłoneczne i one również poszły jakoś za 30-35 zł?? Okej odłożyć pieniążki mogłabym tylko ja jestem strasznie roztrzepana :(( i albo gubię okulary, albo nieodpowiednio o nie dbam, zaraz są porysowane itp. gdybym miła wymieniać takie po 150zł co 2 miesiące to chyba poszłabym z torbami ;/
stokrotka

Postprzez niki » 1 lip 2011, o 14:36

Więc może gdybyś kupiła lepsze/droższe okulary,zmotywowałoby cię to do dbania o nie. Bo wybór jest jeden albo zadbać o oczy i mieć coś lepszego, albo co dwa miesiące kupować tani numer który może po dłuższym czasie zepsuć ci wzrok. :roll:
niki

Postprzez zez_ukryty » 1 lip 2011, o 16:32

Piękny opis aukcji. Przypomniała mi się pani z cyfry+, która nie reagowała na słowa "nie dziękuję". A same okulary jakością nie grzeszą, widzę już po systemie łączenia zausznika z ramką. I "wstawka" ze stali nierdzewnej jest najpewniej plastikowa i tylko "przymetalizowana" na zewnątrz. Gdzieś już widziałem takie okulary w mojej miejscowości tylko chyba nawet były taniej. Znak rozpoznawczy - owe "extreme" na zauszniku. Na allegro niektóre były do kupienia od złotówki. Podsumowując - nic specjalnego.
zez_ukryty

Postprzez niki » 2 lip 2011, o 08:42

Ma ktoś dar pisania :D Ale takich aukcji jest mnóstwo. Ja jeżeli już miałabym kupić takiej jakości okulary wolałabym iść na stoisko bazarowe, wziąć je w rękę i sprawdzić czy aby przypadkiem nie rozpadną się przy pierwszym rozłożeniu zauszników :lol:
niki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Okulary z Allegro ??