zez_ukryty napisał(a): Niektóre mam ochotę wrzucić do ultradźwięku ale niestety nie wszystkie się da, bo antyrefleks kiepsko znosi myjkę.
Wenus napisał(a):zez_ukryty napisał(a): Niektóre mam ochotę wrzucić do ultradźwięku ale niestety nie wszystkie się da, bo antyrefleks kiepsko znosi myjkę.
zezie? do myjki ultradzwiękowej wkładasz całe okulary? Szczerze mówiąc zawsze mnie przestrzegano przed tym. Rozkręcałam oprawę i bez szkieł wrzucałam do myjki. Poza tym słyszałam że jest niezdrowa, szczególnie dla mężczyzn tzn.jej oddziaływanie podczas pracy.
W przypadku antyrefleksu 1/3 mycia kończą się zmatowieniem powłoki antyrefleksyjnej. Próbowałem na stłuczkach i swoich okularach to wiem czym to grozi .A.M. napisał(a):Czyli myjka ultradźwiękowa nie spowoduje uszkodzeń na szkłach plastikowych bez antyrefleksu? a na antyrefleks szkodzi? Pytam bo widziałam jak optyk wkłada całe okulary do myjki a tu czytam że nie wolno
Powrót do Antyrefleks ? Fotochrom ? Jakie szkła ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości