Zaczerwienione oko

Jaskra, Zaćma, porady okulistów.

Re: Zaczerwienione oko

Postprzez Wiktoria k » 14 wrz 2011, o 16:10

Witam-Moje 1.5m dziecko upadło na ostra część smoczka przez co na gałce ocznej powstało małe wklęśnięcie,dziecko nie płacze.Czy mogę się wstrzymac z wizytą u okulisty?
Wiktoria k

Postprzez zez_ukryty » 14 wrz 2011, o 16:23

Brać dziecko i poginać do lekarza.
zez_ukryty

Postprzez OPTYKJAGA » 15 wrz 2011, o 08:10

Dziecko w takim wieku nie powie,że boli.Płakać też może lub nie.Czy to jest uraz czy infekcja to zawsze powinnio kontaktować się ze spacjalistą-w tym przypadku okulistą.Wtedy mamy pewność że nic poważnego się nie stało.Pozdrawiam
OPTYKJAGA

Postprzez Malwinka » 15 wrz 2011, o 11:04

Moje dziecko kiedyś też upadło na smoczek oczkiem,gdy dojechaliśmy do lekarza okazało się ze wszystko jest ok i nawet nie było widać tego wklęśnięcia.Ale koniecznie lekarz musi obejrzeć oczko pani dziecka.Pozdrawiam.
Malwinka

Postprzez SpecEye » 22 wrz 2011, o 15:44

Wiktoria k napisał(a):Witam-Moje 1.5m dziecko upadło na ostra część smoczka przez co na gałce ocznej powstało małe wklęśnięcie,dziecko nie płacze.Czy mogę się wstrzymac z wizytą u okulisty?

To że dziecko nie płacze nie oznacza ze wszystko jest dobrze. Nie wolno lekceważyć sobie najmniejszych obrażeń u małych dzieci, szczególnie jeżeli zaobserwowała Pani nawet niewielki uraz, w takim wypadku nie należy szukać informacji na forum, tym samym odwlekać wizytę okulistyczną tylko migiem do specjalisty który dokładnie obejrzy oczko dziecka. Być może nic poważnego się nie stało, ale gdyby było inaczej ... to nie specjaliści na forum będą mieli wyrzuty sumienia a Pani.
SpecEye

Postprzez Piotr » 28 wrz 2011, o 08:28

Dzień dobry.

Szybkie pytanie- co stosować na podbite oko? jest coś co szybko złagodzi opuchliznę i sińca?
bedę wszięczny za szybką odpowiedź
Piotr

Postprzez LEMUR » 28 wrz 2011, o 08:54

Piotr napisał(a):Szybkie pytanie- co stosować na podbite oko?

na szybko i skutecznie - okulary przeciwsloneczne
Piotr napisał(a):jest coś co szybko złagodzi opuchliznę i sińca?

ja dla swojej kilkuletniej corki jak ma siniaki smaruje mascia z arnika, niekotrzy stosuja Lioton (dostepne w aptekach). Ogolnie wszytkie masci wspomagajace wchlanianie krwiaczkow.
A metody babcine to wiadomo... plaster sowitego schabiku z lodowki i na twarz
LEMUR

Postprzez MARK » 28 wrz 2011, o 09:11

Zimne okłady i ewentualnie okład z herbaty.Dobrze też położyć korektor maskujący,można kupić w drogerii :)
MARK

Postprzez Nela » 10 lis 2011, o 10:33

Witam,

od kilku dni mam problem z zaczerwienieniem oczu, dopiero wczoraj wpadłam na myśl, że to prawdopodobnie od nowego kremu. Odstawiłam kosmetyk, ale jeśli macie jakieś rady by przyspieszyć poprawę to poprosze o wpisy.

Pozdrawiam.
Nela

Postprzez MARK » 10 lis 2011, o 10:54

Proponuje odwiedzić aptekę,a tam na pewno coś się znajdzie na złagodzenie.Na osłabienie stanów alergii pomaga wapno,można spróbować pić,na pewno nie zaszkodzi.
MARK

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wady wzroku i choroby oczu