przez Wiktoria M » 7 sty 2012, o 09:55
To co sie dzieje to jest wręcz śmieszne, ludzie miesiącami czekają na wizytę do specjalisty, bo nie każdego stać na prywatne wizyty a to co z opowiadań słyszę to w gabinecie dzieją się cuda. Miałam okazję rozmawiać z kilkoma osobami, którzy byli tak bardzo niezadowoleni z tej wyczekanej wizyty, że chyba tak na prawdę sami niedowierzali, że tak może być. Dlaczego tak sie dzieje? Przecież każdy pacjent to indywidualność, każdemu trzeba poświęcić trochę czasu by przeanalizować jego przypadek, później jak najlepiej pomóc- tego ludzie oczekują... ale niestety nie zawsze to dostają... Co sie dzieje później?- otóż taki pacjent, który nie został potraktowany poważnie traci zaufanie do lekarzy... i pojawia sie myslenie :po co ja tam pójdę, i tak mi nic nie pomoże..." W takim przypadku nawet rozreklamowanie profilaktyki mało da- smutne to ...
Życze wszytskim by trafiali do lekarzy z powołania, takich poważnie traktujących i szanujących każdego pacjenta i oby ich było naj najwięcej! a przede wszytskim zdrowia!