Jak się noszą okulary ?? Dopasowana oprawka, dobrze dobrane szkła to podstawa, ale sama jakość oprawy okularowej decyduje o wszystkim.
Czy dobre marki są drogie ? Nie zawsze. Czy oprawa musi kosztować dużo żeby była dobrej marki ? Nie zawsze !
Drogie marki prawie zawsze są b.dobre i ale ramki ze średniej półki oferują pełen zakres jakości przy podobnej cenie.
I tu sprawa się komplikuje.
Jedna oprawka za 200zł będzie tej samej jakości co bardzo znana i dobra oprawa za 700 nawet 1400 zł, inna jest niewarta nawet połowę tej ceny.
Drogie markowe oprawy oferują często innowacyjny i nie powtarzalny, bardzo oryginalny i zwracający uwagę wszystkich styl i to jest argument na tak.
Dobry przykład takiej marki to Jfrey czy Carolina Herrera 212 .
Nie odbiegające od nich technologicznie i materiałowo( i znacznie tańsze), wyróżniające się bardzo jakością i niemal całkowicie bezawaryjne są:
Dunne, Exit, Xenon, Factor, Space -oprawy metalowe. Z marek plastikowych moją najlepszą ocenę wystawiam ramkom Kamex.
Skoro polecam to polecam http://www.kamex.pl
Moje kryteria oceny to : jakość materiału, bezawaryjność oraz styl.
Doświadczenia z tymi i wieloma innymi markami mam jako optyk od ponad 10lat.
Jakie inne marki możesz polecić ? Jakie masz doświadczenia złe czy dobre ze swoimi okularami ? Jakieś pytania - służę pomocą.