Czy okulary są cool?

Informacje ogólne np. porady w doborze odpowiedniej oprawy, aktualne trendy, porady stylistów.

Re: Czy okulary są cool?

Postprzez ROWERZYSTA » 18 wrz 2012, o 08:31

Pamiętam jak za małolata jeździłem na wieś do babci a tam okulary przeciwsłoneczne były jakby formą "luksusu",nawet moja rodzina uważała, że takie osoby noszące okulary przeciwsłoneczne są zarozumiali... trudno było im zrozumieć że to forma ochrony, ale teraz na szczęście chyba ludzie zdają sobie sprawę że potrzebna jest oczom ochrona i tak jak polubili przejrzyste korekcyjne, tak samo zmienili zdanie na plus o przeciwsłonecznych.
ROWERZYSTA

Postprzez wCzteryOczy » 18 wrz 2012, o 08:57

Z przeciwsłonecznymi jest niestety jeszcze ten problem, żeludzie traktują je często tylko jako ozdobę, a nie ochronę :| i zamiat zainwestować w dobre okulary z polryzacją kupują na staraganach, gdzie sprzedawcy twierdzą, że okulary są super, bo mają filtry UV, których obecności sprawdzić nie można :|
Z korekcyjnymi w sumie jest też trochę podobna historia, oprawka ma być modna, fajna i droga, a szkla nie są ważne.
Ale... o tym można książkę napisać, a dużo czasu upłynie zanim ludzie zrozumieją :)
wCzteryOczy

Postprzez margeritta » 18 wrz 2012, o 13:58

Hej,mimo wszystko uważam,że są osoby,które wolałyby okularów nie posiadać. Mam tu na myśli tych którzy maja naprawdę dużą wadę wzroku i zrobili by wiele aby móc to zmienić.Dzięki temu,że technologia idzie do przodu są większe możliwości na zakup ładnej oprawy i dopasowanie do niej szkieł.Za odpowiednią kasę można zdziałać wszystko i nawet z tych najgrubszych szkieł zrobić ładne i cienkie okularki,ale nie wszystkich na to stać,dlatego cieszmy się jeżeli sprawa nas nie dotyczy!
margeritta

Postprzez angelo » 18 wrz 2012, o 14:31

Ale DODY to nikt nie przebije jeśli chodzi o wizerunek w okularach :shock:
angelo

Postprzez margeritta » 18 wrz 2012, o 16:51

Tak to fakt,ostatnio w jakimś salonie znalazłam oprawki,jedne z tych wyczesanych,które ona zakłada na nos,ale z przykrością stwierdzam,że nie wyglądałam w nich tak efektownie jak ona. Tzn,tak szczerze to one wcale nie są ładne,ale mimo wszystko do niej pasują jak najbardziej ;)
margeritta

Postprzez niki » 19 wrz 2012, o 08:22

To zasługa jej kontrowersyjnego i ekstrawaganckiego wizerunku. Takim osobom jest trudno już nas zaskoczyć i wszystko co niecodzienne im pasuje (np. za oceanem-Lady GAGA :D )
niki

Postprzez LEMUR » 19 wrz 2012, o 12:55

okulary sa COOL a soczewki kontaktowe sa HOT
:mrgreen:

nie korygujac swojej wady jedna ani druga metoda jestesmy jak pogoda - tacy niewyrazni - my i otoczenie!
LEMUR

Postprzez angelo » 19 wrz 2012, o 14:25

Ostatnio widziałem pana który miał okulary z różowym zausznikiem, a do tego dopasowane kolorem tenisówki.Czadersko to wyglądało :D
angelo

Postprzez Stylion_pl » 24 wrz 2012, o 08:11

No nie wiem czy da się to jednoznacznie stwierdzić. Obecnie panuje trend na jak najbardziej oryginalne okulary,a wg mnie liczy się również to aby były odpowiednio dobrane i wygodne. Cały czas panuje też rywalizacja miedzy okularami a soczewkami,ciekawe kto z tej pary wygrywa. U mnie zdecydowanie okulary :)
Stylion_pl

Postprzez Stylion_pl » 5 paź 2012, o 15:50

oczywiście że są cool:) sa,a noszę okulary już kilkanaście ładnych lat i tak się do nich przyzwyczaiłam, że bez nich czuję się jakoś nie tak, czuje że czegoś mi brakuję. Kiedyś nawet zachciało mi się szkieł kontaktowych, to ponosiłam je chyba z miesiąc i wróciłam do okularów:)
Stylion_pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Okulary