soczewki z gwiazdką ...

soczewki z gwiazdką ...

Postprzez vanessa » 5 lis 2012, o 12:02

Witam
Czy orientujecie się czy są takie soczewki np. z czarną gwiazdka na środku lub trójkątem??? Ostatnio przed hallowen dużo osob pytalo o coś takiego. :D Jakie firmy coś takiego robią??
vanessa

Re: soczewki z gwiazdką ...

Postprzez wCzteryOczy » 5 lis 2012, o 16:31

Creazy Lenses ma spory wybór soczewek właśnie z gwiazdką, kolorowe i inne :) mają swoją stronę, można zerknąć
wCzteryOczy

Postprzez optyk.F » 5 lis 2012, o 19:53

Prawdopodobnie Ciba Vision też produkuje takie soczewki,ale nie jestem pewien czy z czarną gwiazdka na środku lub trójkątem.
optyk.F

Postprzez LEMUR » 5 lis 2012, o 21:47

optyk.F napisał(a):Prawdopodobnie Ciba Vision też produkuje takie soczewki,ale nie jestem pewien czy z czarną gwiazdka na środku lub trójkątem.

oj... warto sprawdzac zanim sie cos napisze. CV od dawna nie posiada soczewek typu WildEyes ;D Pozostala tylko przy miesiecznych Freshlookach. Roczne kolorowe / "biale" tez odeszly do lamusa
LEMUR

Postprzez Katarzyna » 6 lis 2012, o 09:40

A jak wygląda kwestia bezpieczeństwa noszenia takich soczewek? Nie wypływają one jakoś szkodliwie na nasze oczy? Mówię o właśnie takich gwizdkach czy innych, które maja zmienić kształt naszej źrenicy?
Katarzyna

Postprzez LEMUR » 6 lis 2012, o 10:23

Katarzyna napisał(a):A jak wygląda kwestia bezpieczeństwa noszenia takich soczewek? Nie wypływają one jakoś szkodliwie na nasze oczy? Mówię o właśnie takich gwizdkach czy innych, które maja zmienić kształt naszej źrenicy?

nie wiem jak sam barwnik - pewnie w terminie jakim zostaly dopuszczone do noszenia nie, ale sam material jest zapewne hydrozelem, czyli starsza generacja soczewek o nizszej tlenoprzepuszczalnosci - w zwiazku z czym i czas noszenia dzienny soczewek jest duzo krotszy niz nowszych silikonowo-hydrozelowych
Jedyne co jeszcze, to przy rotacji i przemieszczaniu sie soczewki moze po prostu zaslaniac barwnik zrenice i powodowac "przesloniecie" widzenia / zamazanie itp.

Mimo wszystkie takie soczewki rowniez powinny byc sprawdzone przez specjaliste czy nie sa zbyt ciasne, luzne
LEMUR

Postprzez visionnata » 6 lis 2012, o 15:06

Myślę,że jeżeli użyjemy ich tylko na jeden wieczór to na pewno nam nie zaszkodzą,a nie sądzę,żeby ktoś w takich dziwactwach poszedł do pracy,szkoły czy wyszedł zwyczajnie na ulicę,dlatego Katarzyno bądź spokojna,jestem pewna że nic złego Ci nie grozi ;)
visionnata

Postprzez cicha_woda » 6 lis 2012, o 16:07

Ja po aplikacji takich soczewek czułam wielki dyskomfort, poniewaz miałam przysłonięty obraz, wytrzymałam w soczekach 30 min :)
cicha_woda

Postprzez martini » 6 lis 2012, o 16:16

Hej , a ja słyszałem że takie soczewki istnieją też roczne ciekawe czy ten barwnik w tak długim terminie nie zmieni właściwości itp, może ktoś się wypowie na ten temat:)
martini

Postprzez LEMUR » 6 lis 2012, o 20:43

visionnata napisał(a):jestem pewna że nic złego Ci nie grozi ;)

oczywiscie rozumiem, ze swoimi slowami bierzesz odpowiedzialnosc za kazdego, kto czyta Twoja wypowiedzi i np nie nosil soczewek - bo przeciez tak sobie zalozy... moze akurat na szczescie nie "porysuje" rogowki nieumiejetnym zakladaniem, sciaganiem. Bo przeciez imprezki w dzisiejszych czasach sa zakrapiane, a co tam... niech sie usna w soczewkach hydrozelowych... itp, itd.
LEMUR

Następna strona

Powrót do Soczewki kontaktowe