przez zez_ukryty » 18 mar 2011, o 17:28
Do pani optyk. Będę mówił drukowanymi literami : OD SAMEGO POCZĄTKU MÓWIĘ, ŻE ROBIENIE ZERÓWEK DO JAZDY SAMOCHODEM NIC NIE DAJE. TYLKO I WYŁĄCZNIE O TO MI CHODZI. O NIC INNEGO (PAN ZAWIEDZIONY NIE NAPISAŁ CZY MA OKULARY KOREKCYJNE CZY SAMĄ ZERÓWKĘ!). NIE O SENS ZAKŁADANIA POWŁOK ANTYREFLEKSYJNYCH NA SOCZEWKI W OKULARACH KOREKCYJNYCH (Z MOCĄ DIOPTRYJNĄ). HELOŁ !! . NIE BĘDĘ PRZYTACZAŁ WYPOWIEDZI, W KTÓRYCH ZAWARŁEM TE TEZY BO MA TO PANI NAPISANE I MOŻE PRZECZYTAĆ JE PANI SAMA.
A co do zacytowanego przez Panią fragmentu o wiedzy na temat funkcji i zalet powłoki antyrefleksyjnej to musi pani wiedzieć, że bardzo mało optyków lub prawie optyków wie jak działa AR. Co daje i kiedy daje. W tej materii jest gorzej niż z wiedzą, że fotochrom nie zabarwi się w samochodzie. Uważam się za dobrego optyka, dlatego klient nie kupi u mnie ZERÓWKI z AR do prowadzenia samochodu w nocy chyba, że będzie bardzo tego chciał. Jeżeli chodzi zaś o sprzedaż soczewek korekcyjnych z AR - nie pamiętam kiedy sprzedałem soczewkę bez antyrefleksu.
A teraz zapalmy fajkę pokoju . Pozdro :*