krople nawilżające z filtrem UV

krople nawilżające z filtrem UV

Postprzez PanHilary » 11 sty 2011, o 14:51

Witam wszystkich forumowiczów. Chciałem uzyskać bliższe informacje na temat kropel do oczu wrażliwych. Słyszałem od swoich młodszych znajomych że istnieją takie z filtrami UV? czy ktoś z was miał kiedyś z nimi do czynienia? jak się sprawdzają i czy można je dostać bez recepty? Od 15 lat noszę soczewki kontaktowe i ważne by krople były uniwersalne, również możliwe do stosowania przy soczewkach. Za pomoc będę bardzo wdzięczny. Hilary
PanHilary

Re: krople nawilżające z filtrem UV

Postprzez PanHilary » 14 sty 2011, o 13:56

Czyżby nikt nie wiedział o istnieniu takich kropli? Liczę na poradę specjalisty, który powie mi coś więcej o ich działaniu i czy warto się nimi zainteresować.
PanHilary

Postprzez Agnieszka2 » 17 sty 2011, o 15:04

O kroplach z filtrem wiem nie wiele, ale mogę polecić krople AQuify firmz CIBA VISION. Są to krople dla użytkowników wszystkich typów soczewek kontaktowych oraz osób nie noszących soczewek. Wolne od konserwantów po wprowadzeniu do oka. Zawieraj sodium hyaluronate. Krople te zapewniaj nawilżenie i łagodzą objawy suchości z kurzem , dymem., ogrzewaniem, klimatyzacją, długą pracą przy komputerze itp.
POLECAMŁ :)
Agnieszka2

Postprzez PanHilary » 17 sty 2011, o 15:46

Wolne od konserwantów po wprowadzeniu do oka. Zawieraj sodium hyaluronate.

Agnieszka2 czegoś tu nie rozumiem. Jak krople mogą być wolne od konserwantów dopiero po wprowadzeniu do oka? Możesz wytłumaczyć mi ten proces? A sodium hyaluronate domyślam się że rozchodzi się o kwas hialuronowy, znam go z zastosowania w medycynie estetycznej a jaki ma dobroczynny udział w kroplach które polecasz? czy posiadają filtry UV?
PanHilary

Postprzez niki » 18 sty 2011, o 16:41

krople mogą łagodzić objawy suchości oka, ale suchości z kurzem to pierwsze słyszę :)
niki

Postprzez Vision-erka » 2 lut 2011, o 11:51

Panie Hilary jedynie krople nawilżające posiadające filtry UV to HYABAK Protector, wklejam opis:

"Krople HYABAK Protector to jedyne krople, które nie tylko przynoszą natychmiastową ulgę w przypadku uczucia podrażnienia lub pieczenia oczu ale również chronią oczy przed szkodliwym działaniem światła słonecznego (promieniowania UV).
Są szczególnie wskazane dla osób wyjeżdżających w miejsca o silnym nasłonecznieniu zarówno latem jak i zimą. Ponadto krople HYABAK? Protector pomogą chronić oczy osobom chorującym na zaćmę, związane z wiekiem zwyrodnienie plamki (AMD) a także inne choroby siatkówki.
Krople zawierają hialuronian ? naturalny składnik łez i są całkowicie pozbawione konserwantów. Mogą być bezpiecznie stosowane przez osoby o wrażliwych oczach, a także użytkowników soczewek kontaktowych. Można je stosować tak często, jak tego potrzebujemy. Jedno opakowanie HYABAK Protector zawiera 10 ml (ok. 325 kropli) i wystarcza na dwa miesiące. Cena ok. 33 zł. Producent Laboratoires Théa."

Serdecznie pozdrawiam
Erka
Vision-erka

Postprzez fajna-brunetka » 13 sty 2014, o 11:24

Warto znac nazwę jakis dobrych kropli nawilżających bez konserwantów, szczególnie teraz gdy wokół nas jest pełno chemii- dobre krople oprócz tego, że mogą nawilzac gdy odczuwany suchość oka, czy odczuwamy lekkie podrażnienie, to jeszcze świetnie wypłukują wszelkie zanieczyszczenia i alergeny- a wtedy komfort naszych oczu jest bardzo odczuwalny
fajna-brunetka

Postprzez Bartosz » 21 sty 2014, o 15:32

krople same w sobie sa ok, ale na moje oko całkowita ochrona przed uv będzie dopiero po nałozeniu okularów
Bartosz

Postprzez Lenka » 30 sty 2014, o 15:19

Bartosz napisał(a):krople same w sobie sa ok, ale na moje oko całkowita ochrona przed uv będzie dopiero po nałozeniu okularów

każde krople na oku utrzymują się jakiś mniej lub bardziej określony czas dlatego na pewno więcej ochrony przed uv będzie z noszenia okularów
Lenka

Postprzez Nela » 6 lut 2014, o 16:12

Ja mam wrażenie że coraz więcej ludzi zaczyna zastanawiac sie nad odpowiednią ochroną oczu.
Nela

Następna strona

Powrót do Soczewki kontaktowe