soczewki

Informacje ogólne np. porady w doborze odpowiedniej oprawy, aktualne trendy, porady stylistów.

Re: soczewki

Postprzez bohun » 25 mar 2013, o 17:32

Torebeczki od producenta mogą się różnić, co nie oznacza, że soczewki są inne.
devmc napisał(a):Jest tam napis T7G, co sugerowało mi transition 7

To oznaczenie rozszyfrowałeś poprawnie, niestety nie wiem co może być przyczyną iż jedno jest ciemniejsze od drugiego.
bohun

Postprzez LEMUR » 25 mar 2013, o 20:06

nie bylo mnie kilka dni, sry za zwloke ;)

obie soczewki sa z Transitions 7. obie soczewki sa magazynowymi. obie soczewki maja ta sama powloke antyrefleksyjna.
To ze jedna kopertka jest taka a druga inna moze wynikac, ze jedna byla wykonana z powodu braku w ofercie magazynowej. Ale cena powinna byc ta sama.
LEMUR

Postprzez devmc » 25 mar 2013, o 20:43

Dzięki Lemur, lubię takie odpowiedzi! Krótka i celna :)
devmc

Postprzez optyk-mila » 26 mar 2013, o 11:56

Jeżeli chodzi o pomyłki,to zdarzają się one każdemu. Wyobraźcie sobie,że ja osobiście zamontowałam klientce soczewki dwuogniskowe z fotochromem gdzie jedno oko było szare,a drugie brązowe. Nie mam pojęcia czy torebki były dobrze oznaczone,pewne jest to że moje niedopatrzenie doprowadziło do popełnienia takiej fuszerki. Fakt jest taki,że gołym okiem nie było tego widać,dopiero w momencie gdy szkła się przyciemniły efekt był zauważalny. Na szczęście producent uznał reklamację i Pani otrzymała nowe soczewki,tym razem w takim samym kolorze.
optyk-mila

Postprzez fajna-brunetka » 26 mar 2013, o 12:02

optyk-mila napisał(a):Jeżeli chodzi o pomyłki,to zdarzają się one każdemu. Wyobraźcie sobie,że ja osobiście zamontowałam klientce soczewki dwuogniskowe z fotochromem gdzie jedno oko było szare,a drugie brązowe. Nie mam pojęcia czy torebki były dobrze oznaczone,pewne jest to że moje niedopatrzenie doprowadziło do popełnienia takiej fuszerki. Fakt jest taki,że gołym okiem nie było tego widać,dopiero w momencie gdy szkła się przyciemniły efekt był zauważalny. Na szczęście producent uznał reklamację i Pani otrzymała nowe soczewki,tym razem w takim samym kolorze.

Pani miała okazję przetestowac który kolor jej bardziej odpowiada :)
fajna-brunetka

Postprzez wCzteryOczy » 26 mar 2013, o 12:10

Ciekawe czy była zadowolona z tej możliwości testowania :lol:
to ja innego pomysłu co do czasu zabarwiania nie mam, niestety.
wCzteryOczy

Postprzez MrHilary_pl » 4 lip 2013, o 14:28

Ważne że generalnie producent uwzględnił reklamację. Jeżeli firma jest solidna to raczej pod tym względem nie ma się czego obawiać. Właśnie tak było w tym przypadku i na szczęście sprawa pozytywnie sie zakończyła.
MrHilary_pl

Postprzez immortal » 20 sty 2014, o 16:09

Niektórzy producenci są w ogóle bardzo przychylni co do klientów, a nam pozostaje się tylko z tego cieszyc :)
immortal

Postprzez bohun » 7 lut 2014, o 16:22

Jeżeli jest zasadność to reklamacja jest rozpatrzona...
bohun

Postprzez salomon » 12 lut 2014, o 14:59

Ciekawe co mogło być przyczyną różnych zaciemnień opisanej wcześniej sytuacji, może jakaś różnica produkcyjna, ale takie rzeczy przecież nie powinny mieć sytuacji.
salomon

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Okulary