Zapalenie spojówek?

Jaskra, Zaćma, porady okulistów.

Re: Zapalenie spojówek?

Postprzez marzena » 3 cze 2011, o 10:45

Bardzo dziękuje za udzielenie odpowiedzi na moje pytanie .Okulista oznajmił ,że jest to bardzo zarażliwe ale nie przypuszczałam że do tego stopnia.Syn został w domu nie chodzi do przedszkola,żeby nie zarażać innych dzieci.Pozdrawiam
marzena

Postprzez Sesil » 9 cze 2011, o 19:40

Witam skąd ja znam ten temat, fakt faktem, zapalenie spojówek można również w środowisku optycznym nazwać chorobą zawodową... jeśli nawet twoja higiena rąk jest w 100% stosowana, higiena sprzętu również to niestety, ale łatwo jest się zarazić wirusowym zapaleniem spojówek, okulistka z którą współpracuję prócz leków na tą przypadłość, dała mi ważną wskazówkę, wirus ten utrzymuje się również na aplikatorach kosmetyków stosowanych w okolicach oczu, i tu moje drogie panie dobra wiadomość nie musicie wyrzucać swoich nowych drogich tuszy, wystarczy je zamrozić na dwa miesiące i powinno być okej ;) to dopiero początek moich wskazówek, zagłębiam się powoli w forum ;)
Sesil

Postprzez dzika » 10 cze 2011, o 14:36

Niska temperatura niszczy wirus ale czy nie niszczy kosmetyku :?: Przecież przechowywanie ich powinno być w temperaturze pokojowej :)
dzika

Postprzez zez_ukryty » 10 cze 2011, o 15:03

Jeżeli mam wybierać kosmetyk a zapalenie spojówek to wolę w cholerę te sziuwaksy wyrzucić i kupić nowe. Jak mam trzymać coś 2 miesiące w lodówce to i tak wychodzi na jedno - jakbym się tego po prostu na zawsze pozbył. Na kosmetykach się nie znam ale pewnie po takiej "hibernacji" tusz i tak by się do niczego nie nadawał.
zez_ukryty

Postprzez dzika » 11 cze 2011, o 08:22

Uważam tak samo bo leczenie jak czytam jest uciążliwe i długe.Zdrowia nie można przekładać na pieniądze.Polecam wyrzucić lub nie używać kosmetyków w tym okresie i problem z głowy :)
dzika

Postprzez marzena » 16 cze 2011, o 14:43

Stwierdzam że wolałabym jednak zakupić nowy tusz niż ryzykować nawrotem choroby .Widząc jak mój syn ciężko przechodził to zapalenie spojówek wystrzegam się wszystkiego co miało styczność z wirusem.
marzena

Postprzez Sesil » 21 cze 2011, o 18:48

Nie wiem jakich kosmetyków używacie ale moje są raczej z tej górnej półki :) a sposób jest sprawdzony przeze mnie :) i wirus nie powrócił :) okej szanuje zdanie innych wypowiadających się, ale nie pisała bym też o czego sama nie wypróbowałam, ale zrobicie jak uważacie :)
Sesil

Postprzez dzika » 11 lip 2011, o 13:35

Mam pytanie czy swędzenie oczu może być objawem zapalenia spojówek :?: Oprócz tego nic więcej się nie dzieje.Może to alergia na słońce lub coś innego :?:
dzika

Postprzez niki » 11 lip 2011, o 14:54

Może być to początkowym objawem, potem pewnie dojdą inne niestety...
niki

Postprzez adam » 29 lip 2011, o 14:04

Witam-Od niedawna mam uczucie piasku pod powiekami-Czy konieczna jest wizyta u okulisty? Czy jednak mogę poczekać?
adam

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wady wzroku i choroby oczu