Czy mogę nosić soczewki?

Re: Czy mogę nosić soczewki?

Postprzez Juleczka » 4 lip 2012, o 07:42

Brak ostrości nie występuje cały czas ale z znacznej części noszenia soczewek, widzenie jest jakby przez mgłę, czasem nie ostro, czasem się zamazuje. Zmiany soczewek nie było, a soczewki nosze od 9 miesięcy w takim samym systenie jak nosiłam od zawsze. Ostatnia wizyta kontrolna była trzy tygodnie temu pod nadzorem okulisty, lampy szczelinowej i wszystko było w jak najlepszym porządku. Taką przypadłość zauważyłam u siebie jakieś 11 dni temu.
Juleczka

Postprzez Sklep_Optyczny » 9 lip 2012, o 18:04

Może poczekaj aż sytuacja,obraz się ustabilizuje,początkowo normalnym jest to,że odczuwasz lekki dyskomfort lub też brak ostrości.
Sklep_Optyczny

Postprzez niki » 13 lip 2012, o 08:36

A może spróbuj na jakiś czas odstawić soczewki, niech oczy odpoczną. Chodź w okularach i zastosuj kropelki nawilżające. Po pewnym czasie spróbuj ponownie wrócić do soczewek. Warto też spróbować tych jednodniowych.
niki

Postprzez dzika » 13 lip 2012, o 15:10

Może oczy osatnio są przemęczone np.spędzaniem więcej czasu przy komputerze.Wtedy może być zachwianie ostrości.Poprostu tzreba odpocząć,odespać.
dzika

Postprzez niki » 16 lip 2012, o 16:04

I co u ciebie Juleczka, jak tam twoje oczy? Jest lepiej, nosisz soczewki dalej czy odstawiłaś?
niki

Postprzez Juleczka » 16 lip 2012, o 22:59

No odstawiłam soczewki na tydzień, od wczoraj znowu założyłam. Przez pierwsze pół godziny było ok. a potem znowu to samo. Stwierdziłam, że to może rzeczywiście wina soczewek miesięcznych więc na próbe założyłam sobie Dailiesy jednodniowe. Niestety cały czas sytuacja bez zmian. Chyba niektórzy zaczynają podejrzewać, że zmyślam, a ja już nie wiem co robić :( może jestem na coś choraaa...
Juleczka

Postprzez Juleczka » 16 lip 2012, o 23:06

Ty sklepie_optyczny, najpierw trzeba przeczytać kogoś post żeby na niego odpowiadać... Na jakie ustabilizowanie obrazu mam czekać, jak soczewki nosze od 10 miesięcy a obraz nieostry mam cały czas. Nieważne czy pół godziny nosze czy 8 godzin to mam nieostry obraz i już. Wydaje mi się że nawet to już wcześniej napisałam. Jeżeli ktoś chce być specjalistą to po pierwsze powinien uważnie przeanalizować problem a nie pisać co kolwiek bo nic pomocnego i nowego nie napisałeś.... liczę na niki i dziką :)
Juleczka

Postprzez dzika » 17 lip 2012, o 09:51

Może czasami być jakaś dolegliwość od dłuższego stosowania tego samego płynu do soczewek .Może trzeba spróbować zmienić na inną firmę płyn lub soczewki. :) .
dzika

Postprzez Juleczka » 17 lip 2012, o 22:06

Kurcze wydaje mi się że rzecz nie leży też po stronie płynu bo skoro przez parę dni nosiłam soczewki jednodniowe i w tym czasie nie było potrzeby używania płynu a stan jaki był taki został to nie jest to... :( może serio to jakaś choroba... ?
Juleczka

Postprzez dzika » 18 lip 2012, o 10:07

Poprostu proponuję spróbować wszystkiego zanim odrzuci się na dobre soczewki :)
dzika

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Soczewki kontaktowe