Na niektórych nie ma rady. przypuszczam że albo klientka nie przemyślała dokladnie albo corka sie wtracila i namieszala w glowie mamie. raczej to drugie. to jest najgorsze
Hmmm ale okulistka przecież nie mówi jakie szkła wsadza, a więc Pani by musiała mówić, że nie widzi w każdych Zresztą problem też jest taki, że to pacjent sam mówi, w których szkłach widzi dobrze, a więc wynik badania może się różnić.
One żądają zwrotu gotówki,a żeby doszło do takiej sytuacji naprawdę musimy mieć niezbite dowody,że to ktoś z nas popełnił błąd. Jak na razie nastawiam się bardzo pozytywnie do całej tej sprawy,nie twierdzę,że Pani nie wyprowadziła mnie z równowagi tym swoim narzekaniem,ale liczę że cała sprawa rozwiąże się szybko i bezboleśnie (oczywiście dla mojej firmy).
He he u nas też mamy pania która przyszła z reklamacją, dostała recepte od doktora na 2 pary okularów jedne do bliży drugie do dali. Pani twierdzi ze okulary do dali sa bardzo dobre a te do bliży fatalne wogóle nie może przez nie czytac. Dodam że w okularach do dali pani wybrała moce cylindryczne do blizy moce sa tylko sferyczne. Tak myślę że może klientka za bardzo wpatrywała się w Pana doktora:) zwariowała i powiedziała że dobrze widzi:)...
Ale my się mamy z tymi klientami.Fajnie,że są i że dzięki nim nasza praca ma sens,ale czasami naprawdę potrafią doprowadzić człowieka do szału. Chyba co niektórzy za bardzo biorą sobie do serca tekst,który brzmi "klienta nasz Pan",jeżeli trafimy na takiego jegomościa należy go szybko sprowadzać na ziemię i uświadomić,że my również jesteśmy tylko ludźmi i staramy się powierzone nam zadania wykonywać najlepiej jak potrafimy!
*mirabel Okuliści często rezygnują z cylindrów w mocach do bliży, szczególnie u starszych osób. Powodem tego, że nie może czytać w nich może tez być rozstaw.
Mój sąsiad zrobił sobie okulary nowe,bo stare szkła miał porysowane.Mianowicie moce są takie same,tylko oprawa delikatnie mniejsza(-8.0 i -7.0).Po założeniu mówi,że coś jest nie tak-pierwsze co,to obraz mu "zjeżdża do środka",w dal też widzi nie wyraźnie.Czy to problem wielkości oprawy czy czegoś innego?