Czy fotochromy są dobre do jazdy samochodem? A może lepsze są szkła barwione na stałe? Wada jest spora, -4.5 na każde oko więc zwykłe przeciwsłoneczne odpadają
Mi bardzo dobry optyk chyba w Falenicy powiedział, że raczej fotochromy w samochodzie się w 100% procentach nie sprawdzą, bo tam jest szyba, która już sama w sobie pochłania całe to promieniowanie. papa
Hej ja sprawdziłam już chyba wszystko i dla mnie najlepsze są okulary z nakładkami polaryzacyjnymi. w dzień je zakładam i wtedy służą jako słoneczne a w nocy zdejmuje i są jasne z antyrefleksem. więc polecam do samochodu i nie tylko
Hej Wszystkim, ja sprawdziłam okulary z nakładkami i naprawdę trzeba na nie trafić tylko w zasadzie u dobrych optyków. Widziałam jednego pana w okularach z nakładkami i były obrzydliwe. Normalnie straszne brr...więc uwaga na tzw. "uniwersalne"
Dzień dobry .Mam synka który ma 3latka i chciałabym mu zrobić okulary które by się przyciemniały, czy dla takiego dzieciaczka dobre by były fotochromy?
Hej Monia.Najlepsze dla Twojego dziecka byłyby soczewki organiczne Transitions z dobrą powłoką np.crizal alize.ponieważ oko dziecka jest bardziej wrażliwe niż dorosłego.Promieniowanie UV nie tylko szkodzi dla skóry ale także oczom gdyż mogą nastąpić zmiany patologiczne w pożniejszym wieku.Polecam jak najbardziej dla dzieci.