Okulary apteczne

Informacje ogólne np. porady w doborze odpowiedniej oprawy, aktualne trendy, porady stylistów.

Re: Okulary apteczne

Postprzez Olechandro » 19 lip 2011, o 10:31

Dostałem tam jakiś rabat nawet. Dokładnie nie pamiętam jakie to były soczewki pewnie będę miał to napisane kiedy odbiorę okularki firma szkieł to na pewno SZAJNA. Wiem tyle że były pocieniane, asferyczne, z powłoką wysokozaawansowaną i za szła wyszło mnie coś koło 500zł w Warszawie za coś tego typu chcieli ode mnie koło 700zł a za tyle to ja mam tutaj z oprawą.

Pozdrawiam
Olechandro

Postprzez Olechandro » 1 sie 2011, o 16:51

Chciałem tylko zawiadomić że odebrałem okulary. Na razie jestem bardzo zadowolony ale chyba nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca bo jeżeli chodzi o jakieś super komfort to na takim najwyższym poziomie to chyba nie jest i mówię tutaj o szkłach bo może nie będę tutaj chwalił czy robił reklamy ale miałem już lepsze innego producenta przynajmniej takie mam wrażenie. Pożyjemy zobaczymy. Serdecznie pozdrawiam
Olechandro

Postprzez Justin » 4 sie 2011, o 10:29

Szczerze dziwi mnie,że takie okulary z apteki cieszą się taką popularnością :o
Na prawdę ludzie w ten sposób chcą chodzic na łatwiznę?? bo inaczej nie rozumiem ich postępowania... Mam jednak nadzieję, że uzytkownicy "aptecznych" okularów przez takie forum uzmysłowią sobie,że takie okulary nie mają w sobie nic pożytecznego i w trosce o swoje zdrowie zapisza się na wizytę okulistyczną i wykonają "prawidłowe"okulary z odpowiednimi mocami do każdego oka z uwzględnieniem innych ważnych parametrów.
Justin

Re: Okulary z Azji

Postprzez Awruk » 15 paź 2011, o 20:17

Witam. Ja natomiast znalazłem okulary za 9zł. Soczewki nie są z jakiegoś plastiku,są szklane. Zapewne nie posiadają filtrów. Wydaje mi się, że takie okulary szkodzą, bo przepuszczają więcej światła. Dlatego mogą męczyć oczy, ale przy czytaniu nie powinny szkodzić. Oglądałem je w sklepie i widziałem ich pełno, były różnorodne oprawki. Nawet jeśli by dobrać oprawki i założyć dobre szkła z jakimś dobrym filtrem, to można by uniknąć wydatku na drogie oprawki. Chyba że są jakieś przeciwskazania. Oglądałem je i można sobie dobrać oprawki, nawet rozmiarem się zgadzają. Można by dużo oszczędzić, jeśli są szklane soczewki, to są gorsze?
Awruk

Postprzez angelo » 17 paź 2011, o 13:33

Przeważnie okulary gotowe są jednorazowego użytku.Tzn nie można rozkręcić oprawy metalowej,a plastikowa może drugą soczewkę nie trzymać.Czyli jaka cena taka jakość.W optyku są soczewki i szklane,i plastikowe ale najważniejsze jest zrobienie okularów wg recepty od okulisty.
angelo

Postprzez SpecEye » 17 paź 2011, o 15:02

Dla jasności - okulary GOTOWE nie są rozwiązaniem na stałe dla nikogo! i nieważne są materiały z jakich są wykonane tylko PARAMETRY które każdy posiada indywidualne a gotowce mają standard, często pozostawiający dużo do życzenia. To tak jakby nosić numer buta 40 a kupić 44. Na upartego będziesz z nich korzystał :? Po to idziesz do okulisty który bada twoją ostrość i ogólny stan oczu, bo o nie dbasz... a chcesz karmić okularami za 9zł? One mogą być przydatne w sytuacjach awaryjnych a NIE MOGĄ być alternatywą dla okularów (dużo droższych) wykonanych przez optyka, który zachowuję wszelkie parametry jakie zlecił okulista, bądź sam zmierzył (np. rozstaw źrenic).
SpecEye

Postprzez lusia » 19 paź 2011, o 11:34

Witam Wszystkich!
Powiem szczerze że jak słysze że ktoś kupuje okulary w aptece to myslę sobie że to tak samo jak by kupił okulary na bazerze od jakiś chińców:) Nie wyobrażam sobie jak można coś takiego zrobić?? Przecież oczy to bardzo ważna część naszego ciała i bez nich naprawdę byloby ciężko nam żyć -:((a takimi okularami to tylko możemy pogorszyć sobie wzrok a napewno nie poprawić!!!! Chwilowo możemy mieć złudzenie że widzimy trochę lepiej niz bez tych //smiesznych okularów// ale po tygodniu czy trochę dłuzej będziemy widziec o wiele gorzej więc nie radzę próbować takich okularów!!!

MOTTO Nie kupujemy okularów w aptekach ani na bazarach!!!!!!

POzdrawiam :)
lusia

Postprzez pola » 22 paź 2011, o 13:24

Mój tata niestety należy do tych osób, którym ciężko przetłumaczyć że coś może mu zaszkodzić jeżeli jest tańsze. Zakupił sobie kilka par okularów na bazarku i cieszył się że nie przepłacił. Udało mi się jednak namówić go na wizytę u okulisty tak "dla sprawdzenia" jaką ma wadę. Z pomocą i zyczliwością Pani Optyk udało się wymienić mu szkła w tej bazarowej oprawie która była najwygodniejsza, na szczęście dało się w nią zamontować szkla.
pola

Postprzez Sklep_Optyczny » 25 paź 2011, o 17:09

Tutaj kłania się wątek: tańsze=lepsze? Wg mnie oczywiście nie i na dobre okulary lub soczewki trzeba troszkę zapłacić. Skoro kupujemy coś zupełnie anonimowej firmy,to nie liczmy na dobrą jakość,bo możemy się rozczarować.
Sklep_Optyczny

Postprzez lusia » 26 paź 2011, o 20:58

Tak to prawda że bardzo dużo a zwłaszcza starszych ludzi kupuje takie okulary na bazarach PRZYKRE ALE NIESTETY PRAWDZIWE:(( myślę że sporo ludzi nie chce czekać w kolejce pół roku do okulisty bo prywatnie nie każdego stać i jeszcze zapłacić za okulary.Ludzie w ogromnej części nie zdają sobie sprawy z konsekwencji noszenia tych okularów powiększania wady wzroku itp. Ja uważam że jednak warto zainwestować w swój własny wzrok i nawet iść prywatnie do lekarza a mieć odpowiednio dobrane moce okularów.

Pozdrawiam i zachęcam do zapisania się do okulisty nawet na wizyte kontrolną czy nic nie dzieje się z naszym wzrokiem!!!
lusia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Okulary