O takim postępowaniu świadczy tylko brak wiedzy czy doinformowania...
Nikomu źle nie życzę, ale moim zdaniem większość osób kupujących soczewki w internecie po pierwsze nawet nie odbyło wizyty kwalifikujacej do noszenia soczewek, a co za tym idzie nie dostała żadnego instruktażu co do ewentualnego użytkowania, pielegnacji i wizyt kontrolnych. Zapewne zdarza sie tak, że ludzie bezmyślnie zamawiają soczewki patrząc na swoją receptę od okularów;/ Czym to jest spowodowane? zapewne stawiaja na cenę, chcą wyglądać lepiej, cenią wygodę jaką dają soczewki (szczególnie osoby prowadzący aktywny tryb życia) ale nie zdają sobie sprawy że to nie tylko wygoda ale i obowiązek. Taka decyzja powinna być świadoma a osoby decydujące sie na soczewki nie powinny zapominać o pewnych zasadach, których należy przestrzegać, bo niestosowanie się do nich wiąże sie z powikłaniami! Należy się liczyc z konsekwencjami własnych decyzji i zdecydować czy chcemy mieć taniej czy fachowo i bezpiecznie?
Ciekawa jestem czy są prowadzone jakieś statystyki związane z zakupami soczewek przez internet? zapewne wyniki byłyby ciekawe...
Ja przedstawiłam tu swoje zdanie, oby ono było mylne...