Pytania w salonie ;)

Publikacje, artykuły, nowinki, ciekawostki ze świata optyki okularowej   FAKTY i MITY .

Re: Pytania w salonie ;)

Postprzez niki » 24 kwi 2013, o 12:58

cicha_woda napisał(a):Starszym osobom czasem trzeba wybaczyć ;)

Musimy wybaczać starszym, my też pewnie będziemy podobni niestety ;)
niki

Postprzez vanessa » 24 kwi 2013, o 14:27

He he u nas w salonie też ostatnio się zdarza że przychodzą po jakieś lekarstwa, niewiem czy lekarze nie mają czasu żeby wyjaśnić że to trzeba wykupić w aptece, czy po prostu nic nie mówią, czy Ci ludzie są tacy tępi......
vanessa

Postprzez dzidzia_85 » 25 kwi 2013, o 13:35

ale z drugiej strony ja się dziwię ludziom.Może wydam się zgryźliwa ale Czy żeby wykupić receptę kardiologiczną to chodzą do prywatnego gabinetu? Zawsze wszelkiego rodzaju leki wkupuje się w aptece
dzidzia_85

Postprzez wCzteryOczy » 26 kwi 2013, o 08:06

niki napisał(a):
cicha_woda napisał(a):Starszym osobom czasem trzeba wybaczyć ;)

Musimy wybaczać starszym, my też pewnie będziemy podobni niestety ;)

Z tym, że to wcale nie była starsza osoba :) no ale ludzie potrafią być zakręceni
wCzteryOczy

Postprzez pjakuba23 » 26 kwi 2013, o 13:49

kalifornia napisał(a):Dokładnie ja miałam w piątek Panią, która się oburzyła strasznie jak podałam jej cenę okularów. Owa pani sądziła że za 150 zł zrobi okulary i to jeszcze z nową oprawą.

O ludzie 150 zł ?? :D . Kurde...wiesz, najlepiej, żeby za darmo były. A cooo...
Ja rozumiem, że jak kosztują ok 800-900 zł to no..można wyrazić swoją negatywną opinię ;D . Ale cóż. Za jakość się płaci ;).
pjakuba23

Postprzez cicha_woda » 26 kwi 2013, o 15:36

wCzteryOczy napisał(a):Z tym, że to wcale nie była starsza osoba no ale ludzie potrafią być zakręceni

To przepraszam, myślałam, że jak z wnuczkiem do lekarza to starsza ;)
cicha_woda

Postprzez kalifornia » 26 kwi 2013, o 16:34

wCzteryOczy napisał(a):Na upartego da radę zrobić okulary za 150 zł, nie przesadzajmy ;)

150 zł ok, można się zmieścić, ale same soczewki bez oprawy. Zresztą co tu dużo pisać, cena takiej soczewki jest niestety proporcjonalna do jej jakości.

Zresztą pomijając już ten fakt, powiem Wam szczerze że normalnie jak widzę taka wypindrzoną, wymalowaną lalunie w butkach na obcasie, z pazurami takimi że podwórko bez grabi by ogarnęła. Do tego futerko, smart fon w jednej łapce a w drugiej kluczyki od samochodu i dynda jeszcze tymi cholernymi kluczykami na lewo i prawo żeby wszyscy widzieli czym przyjechała, i taka Paniusia mówi mi , że 400 zł to ona na okulary nie wyda bo to drogo. To......
To mam ochotę wstać, chwycić ją za ten pusty łepek, potrząchać trochę i powiedzieć żeby w tym miesiącu paznokci nie robiła, albo na solarium rzadziej chodziła to jej na okulary starczy, albo może jeszcze zostanie górką. I tak bym trząchała i trząchała i trząchała i trząchała do momentu, aż doszło by do niej, że powinna dbać bardziej o oczy a nie paznokcie.
kalifornia

Postprzez MARK » 27 kwi 2013, o 11:59

Niestety kobiety przykuwają bardziej uwagę do wyglądu,a nie okularów,które zakładają tylko do czytania :D
MARK

Postprzez pjakuba23 » 27 kwi 2013, o 12:25

No właśnie. Do wyglądu. A przecież okulary tworzą nasz wygląd zewnętrzny, dlatego tak generalnie to oprócz tego, że ma paznokcie wyśmienicie zrobione mogła by i pomyśleć o wyższych partiach ciała i zdać sobie sprawę, ze to nie będzie kosztowało tyle co szmaciane okularki z bazaru.... No,ale...ile ludzi tyle poglądów. Jedni zwracają uwagę na te rzeczy inni na inne. Dla jednego wygląd okularów jakie mają na nosie ma znaczenie w stosunku do reszty a dla drugiego byle mieć coś na nosie na kształt 'okulara' ;D.
pjakuba23

Postprzez dzidzia_85 » 29 kwi 2013, o 08:17

kalifornia napisał(a):
wCzteryOczy napisał(a):Na upartego da radę zrobić okulary za 150 zł, nie przesadzajmy ;)

150 zł ok, można się zmieścić, ale same soczewki bez oprawy. Zresztą co tu dużo pisać, cena takiej soczewki jest niestety proporcjonalna do jej jakości.

Zresztą pomijając już ten fakt, powiem Wam szczerze że normalnie jak widzę taka wypindrzoną, wymalowaną lalunie w butkach na obcasie, z pazurami takimi że podwórko bez grabi by ogarnęła. Do tego futerko, smart fon w jednej łapce a w drugiej kluczyki od samochodu i dynda jeszcze tymi cholernymi kluczykami na lewo i prawo żeby wszyscy widzieli czym przyjechała, i taka Paniusia mówi mi , że 400 zł to ona na okulary nie wyda bo to drogo. To......
To mam ochotę wstać, chwycić ją za ten pusty łepek, potrząchać trochę i powiedzieć żeby w tym miesiącu paznokci nie robiła, albo na solarium rzadziej chodziła to jej na okulary starczy, albo może jeszcze zostanie górką. I tak bym trząchała i trząchała i trząchała i trząchała do momentu, aż doszło by do niej, że powinna dbać bardziej o oczy a nie paznokcie.

Ja mam tak samo. Nie lubię takich ludzi. Przyjdzie Ci taka i marudzi, to za drogo, to za tanio, to nie takie jak chciała itd.-takiej to się w ogóle nie da dogodzić. Ale takie osoby to są wtedy gdy do tego wszystkiego nie doszły własną pracą.
dzidzia_85

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Informator użytkownika okularów